Izvor: RTS arhiva vesti 20.05.2016

Potraga za crnom kutijom egipatskog aviona

RTS 20.05.2016
Egipatski ministar civilne avijacije rekao da "nema preživelih" u padu aviona "Idžipt era" na letu Pariz–Kairo. Egipatska mornarica pronašla delove aviona i neke od ličnih stvari putnika, 290 kilometara severno od Aleksandrije. Pronađeni su i… »

Konsultacije predsednika sa opozicijom u ponedeljak

RTS 20.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predstavnike izbornih lista koje su dobile mandate u parlamentu na konsultacije u vezi sa formiranjem nove Vlade Srbije, potvrđeno je agenciji Beta u više stranka. Konsultacije su zakazane za ponedeljak… »

Mihajlovićeva: Do kraja sezone 200 kilometara puteva

RTS 20.05.2016
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je nakon obilaska radova na rehabilitaciji deonice puta Lazarevac-Aranđelovac, u selu Bukovik da je zadovoljna, kako posao odmiče i da će put biti završen u… »

Lavrov: Stoltenberg ne može sam da saziva Savet Rusija-NATO

RTS 20.05.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kaže da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg trebalo prvo da razgovara sa Moskvom o mogućnosti održavanja sastanka Rusija-NATO, a ne da ga sam unapred najavljuje. "Savet Rusija-NATO operiše na bazi… »

Tribunal plaća Karadžićevom braniocu 1.000 dolara dnevno

RTS 20.05.2016
Haški tribunal plaća 1.000 dolara dnevno braniocu Radovana Karadžića, američkom advokatu Piteru Robinsonu, koji priprema žalbu na prvostepenu osuđujuću presudu izrečenu bivšem predsedniku Republike Srpske. To je danas obelodanio sam Robinson u… »

Sahranjen knez Aleksandar Karađorđević

RTS 20.05.2016
U porti Crkve Svetog Đorđa na Oplencu sahranjen je knez Aleksandar Karađorđević, sin kneza Pavla Karađorđevića i kneginje Olge. Posmrtni ostaci kneza Aleksandra u Beograd su preneti 18. maja, a protekla dva dana građani su na Oplencu odavali… »

Vulinov prvi skok padobranom

RTS 20.05.2016
Ministar Aleksandar Vulin danas je, na manifestaciji "Balkanski skok prijateljstva", iskočio padobranom iz aviona. Manifestaciju "Balkanski skok prijateljstva" organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade "Arhistratig" i Vazduhoplovni… »

SNS: Devet dana vlasti DS i SRS na Starom gradu

RTS 20.05.2016
Beogradski odbor Srpske napredne stranke obavestio demokrate da je DS već devet dana u koaliciji sa SRS-om na beogradskoj opštini Stari grad i da, kako navode, nikakve laži, spinovanja i brojne manipulacije, kojima se DS služi, ne mogu poreći tu… »

Marin Le Pen: EU na ivici propasti, Klintonova opasna po mir

RTS 20.05.2016
Liderka francuske krajnje desničarske partije Nacionalni front Marin Le Pen ocenila da je Evropska unija na ivici propasti jer se ruše njena dva glavna stuba - Šengen i evrozona, a smatra i da bi pobeda Hilari Klinton u trci za predsednika SAD značila… »

Suzavac i pucnji na demonstrante u Bagdadu

RTS 20.05.2016
Iračka vojska je saopštila da su vlasti uspostavile "potpunu kontrolu nad neredima" nakon što su snage bezbednosti otvorile vatru na demonstrante koji su upali u dobro obezbeđenu Zelenu zonu u centru Bagdada, javila je iračka državna televizija, a… »