Izvor: RTV arhiva vesti 20.05.2016

Egipatska vojska pronašla delove olupina, nema preživelih

RTV 20.05.2016
KAIRO, LONDON - Egipatska vojska saopštila je danas da je pronašla delove olupina nestalog aviona Idžiptera. Kako se navodi, delovi olupina su pronađenji 290 kilometara severno od mediteranskog grada Aleksadrije. Egipatski ministar civilne avijacije… »

Konsultacije stranaka sa Nikolićem u ponedeljak

RTV 20.05.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije pozvao je predstavnike izbornih lista koje su dobile mandate u parlamentu na konsultacije u vezi sa formiranjem nove Vlade Srbije, potvrđeno je agenciji Beta u više stranka. Konsultacije su zakazane za ponedeljak. Srpska… »

Elektronske građevinske dozvole za sedam dana

RTV 20.05.2016
ARANĐELOVAC - Elektronske građevinske dozvole se izdaju u proseku za sedam dana, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. "Imamo u 2016. preko 30 odsto više izdatih… »

Odbrana od "ruske pretnje", ali i dijalog

RTV 20.05.2016
BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je ta zapadna vojna alijansa postigla "široki dogovor" da traži još jedan sastanak s Rusijom pre samita NATO u julu u Varšavi. 209. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ubrzo… »

Pentagon odbio predlog Rusije za zajedničke napade

RTV 20.05.2016
MOSKVA - Pentagon je danas odbio predlog Rusije da od naredne nedelje pokrenu zajedničke vazdušne udare protiv džihadista u Siriji, gde su vojne ruske i američke snage vodile odvojene kampanje bombardovanja. "Mi ne sarađujemo niti se koordinišemo sa… »

Karadžić traži dodatnih 90 dana za žalbu

RTV 20.05.2016
HAG - Haški osuđenik Radovan Karadžić zatražio je danas od sudskog Mehanizma u Hagu dodatnih 90 dana za podnošenje žalbe na presudu, kojom je u martu osuđen na 40 godina zatvora. U podnesku, koji je potpisao član pravnog tima savetnika… »

Sahranjen knez Aleksandar Karađorđević

RTV 20.05.2016
OPLENAC - Knez Aleksandar Karađorđević sahranjen je danas u porti crkve Svetog Đorđa na Oplencu. Njegovo Preosveštenstvo Vladika Šumadijski Jovan održao je opelo na kojem su prisustvovali predstavnici kraljevske porodice, predsednik Srbije… »

Vulin iskočio iz aviona padobranom

RTV 20.05.2016
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas je, na manifestaciji "Balkanski skok prijateljstva", iskočio padobranom iz aviona. 305. Tu manifestaciju organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske… »

DS: Nema koalicija sa SRS i SNS

RTV 20.05.2016
BEOGRAD - Predsedništvo Demokratske stranke (DS) odlučilo je da ta stranka neće ulaziti u koalicije sa Srpskom radikalnom strankom i sa Srpskom naprednom strankom ni na jednom nivou vlasti jer, kako se navodi u današnjem saopštenju, suštinske… »

Le Pen: EU na ivici propasti, Klintonova opasna po mir

RTV 20.05.2016
MOSKVA - Liderka francuske krajnje desničarske partije Nacionalni front (FN) Marin Le Pen ocenila je danas da je Evropska unija na ivici propasti jer se ruše njena dva glavna stuba - Šengen i evrozona, a smatra i da bi pobeda Hilari Klinton u trci za… »