Izvor: Srbija danas/Svet arhiva vesti 20.05.2016

Vašington: Pucnjava u blizini Bele kuće, napadač ranjen i uhapšen

Srbija danas 20.05.2016
Opsadno stanje oko Bele kuće je okončano pošto je policija ustrelila i pritvorila napadača koji je nešto ranije pucao u njenoj blizini. Kako saznaje CNN od pripadnika policije, osumnjičeni je prišao sigurnosnom punktu tajne službe noseći oružje… »

Dani su im odbrojani: Od danas novi izgled paklica cigareta!

Srbija danas 20.05.2016
Ovakav potez dolazi posle usvajanja sličnog zakona u Australiji, koji je, kako navodi AFP, zaslužan za smanjenje stope pušenja, naročito među omladinom. Dani brendiranih paklica cigareta u Britaniji i Francuskoj su odbrojani, pošto je danas stupio… »

Seks bombe! Ovo su najlepše političarke na svetu! (foto)

Srbija danas 20.05.2016
One su dokaz da političari ne moraju biti sredovečni muškarci sa naočarima. Poslednjih godina političku scenu širom sveta obogaćuju žene, koje na sednicama vlade ili skupštine pokazuju da se sa izazovima politike nose jednako dobro kao njihove… »

Užasni potresi! U Australiji registrovan zemljotres jačine 6,2 Rihtera!

Srbija danas 20.05.2016
Zemljotres jačine 6,2 Rihtera pogodio je danas centralni deo Australije, saopštio je Američki geološki zavod. U saopštenju se navodi da se epicentar nalazio 460 kilometara zapadno od grada Elis Springs, na dubini od deset kilometara, javio je… »

Egipatsko Ministarstvo potvrdilo: Pronađeni ljudski ostaci palog aviona

Srbija danas 20.05.2016
U padu aviona nije bilo preživelih. Egipatsko Ministarstvo za civilnu avijaciju potvrdilo je da su pronađeni ljudski ostaci za koje se veruje da pripadaju putnicima "Idžiptera" koji se srušio u Sredozemno more na letu iz Pariza za Kairo. Foto: Reuters… »

Sudario se sa velikom pticom?! Pao avion, poginulo troje Francuza!

Srbija danas 20.05.2016
Poginula dva muškarca i jedna žena. Troje francuskih državljana je poginulo kada se mali avion u kom su bili srušio posle navodnog sudara sa velikom pticom na severu Španije. Plane crashes after hitting vulture in Spain, 3 killed… »

Spisak putnika: Bezbednosne službe otkrile da li je bilo terorista u egipatskom avionu

Srbija danas 20.05.2016
Evropski bezbednosni zvaničnici kažu da se među putnicima na letu 804 "Idžiptera", koji je sa 66 ljudi u letelici nestao u četvrtak iznad Sredozemnog mora, nisu nalazila imena osoba sa listi poznatih terorista. - Ove liste često koriste kako… »

Zika virus nastavlja da preti: Epidemija se proširila i na arfički kontinent!

Srbija danas 20.05.2016
Novi podaci zabrinjavajući! Virus Zika, koji uzrokuje mikrocefalus kod novorođenčadi i privremenu paralizu kod odraslih, proširio se i na Afriku, potvrđeno je u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji. - Najnoviji podaci sa Zelenortskih ostrva su… »

Nova tragedija u francuskoj: Pao helikopter, poginula 4 vojnika

Srbija danas 20.05.2016
Uzrok nesreće još nije poznat. Četiri pripadnika fransuskih specijalnih snaga je poginulo kada se srušio helikopter u planinskoj oblasti na jugozapadu Francuske. Helikopter je udario u litice u blizini naselja Kotret pri čemu su poginula sva četiri… »

Predvidela svoju smrt?! Stjuardesa iz egipatskog aviona objavila sablasnu fotografiju! (foto)

Srbija danas 20.05.2016
Stjuardesa Samar Ez Eldi koja se nalazila u avionu Idžiptera koji se u četvrtak srušio u ranim jutarnjim satima, na Fejsbuku je objavila bizarnu fotografiju na kojoj se vidi kako avion pada u more. Naime, fotografija je objavljena 2014. godine, ali su… »