Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 20.05.2016

Samohrana majka pokušala da se zapali ispred vlade Federacije BiH

Vesti online 20.05.2016
Medžiba Halilović iz Zenice, zbog nemaštine i neuslovnog stanovanja, polila se benzinom ispred zgrade vlade FBiH i samo zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika policije, sprečen je tragičan ishod, javili su mediji u BiH. Halilovićeva od ponedeljka… »

Dodik o nedoličnom ponašanu biskupa Komarice: Ne mogu se porediti Blajburg i Banjaluka

Vesti online 20.05.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da biskup Franjo Komarica nije povukao svoju raniju izjavu u kojoj je uporedio Banjaluku sa Blajburgom, te da je to, uz žaljenje, trebalo da uradi. - Ta izjava ostaje da zvoni u javnosti, u našoj… »

"Poštujem stav Rusije, ali Crna Gora je odabrala svoj put"

Vesti online 20.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da ne očekuje zaoštravanje odnosa sa Rusijom, pošto je Crna Gora potpisala protokol o pristupanju u NATO. - Razumemo da je Rusija važan faktor globalnog mira i stabilnosti i da ima svoje interese i da su… »

Bi-Bi-Si: Crna Gora poslednja članica NATO?

Vesti online 20.05.2016
U trenutku velikih tenzija u Evropi, NATO slavi učlanjenje najnovijeg člana – Crne Gore. Odluku da se Crna Gora primi u NATO treba da potvrde sve članice saveza, ali osnovni predlog je usvojen, piše britanski Bi-Bi-Si. NATO navodi da je Crna Gora… »

Mesić tuži Hrvatsku zbog ukidanja privilegija!

Vesti online 20.05.2016
Zbog ukidanja kancelarije bivšeg predsednika, prava na privatnog vozača i službeno privatno vozilo, Hrvatska bi mogla da završi na Evropskom sudu za ljudska prava, najavio je bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić. Mesić je rekao je da će da… »