Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 20.05.2016

Pada u vodu teorija o terorističkom napadu?

Vesti online 20.05.2016
Evropski bezbednosni zvaničnici kažu da među putnicima na letu 804 "Idžiptera", koji je sa 66 ljudi u letelici nestao u četvrtak iznad Sredozemnog mora, nisu nalazila imena osoba sa listi poznatih terorista. - Ove liste često koriste kako evropske… »

NATO priželjkuje sastanak sa Rusijom

Vesti online 20.05.2016
NATO je postigao "široku saglasnost" da treba održati još jedan sastanak sa Rusijom pre nego što se lideri NATO-a budu sastali u Varšavi, u julu ove godine, saopštili su zvaničnici alijanse. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da… »

SAD: Saradnja sa Rusijom? Nema šanse!

Vesti online 20.05.2016
"Amerika i dalje ne namerava da operacije u Siriji usklađuje sa Rusijom" izjavio je predstavnik Pentagona Metju Alen. U petak je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio da Moskva predlaže Vašingtonu da od 25. maja pristupe zajedničkom planiranju… »

Da i Francuska izađe iz EU, pa da se raspadnu kao ljudi

Vesti online 20.05.2016
"EU se nalazi pred katastrofom uprkos milijardama evra koje se troše na njeno očuvanje", izjavila je lider desničarskog Nacionalnog fronta Marin le Pen, podržavajući izlazak Velike Britanije iz Unije, uz dodatak da bi i izlazak Francuske iz iste… »

Orban: Usta Klintonova, glas Sorošev

Vesti online 20.05.2016
"Mađari i Poljaci s pravom zaslužuju više poštovanja aktuelnih i bivših lidera SAD", izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, prenose agencije. Orban je rekao da podržava reakciju bivšeg poljskog premijera Jaroslava Kačinjskog na izjavu bivšeg… »

Favorit za predsednika Austrije: Stop Kosovu!

Vesti online 20.05.2016
Primanje Kosova u međunarodne organizacije bilo bi pogrešno, jer bi samo izazvalo probleme, smatra Norbert Hofer, kandidat za predsednika Austrije, navode agencije. Hofer, kandidat Slobodarske partije (FPO), smatra da su, kad je reč o Kosovu, "rane… »

Izbore u Austriji dobija desnica, kraj moderne Evrope

Vesti online 20.05.2016
Austrija je jedan korak od toga da postane prva zemlja Evropske unije u kojoj će predsednik biti pripadnik krajnje desnice, što je posledica sve većeg nezadovoljstva političkim establišmentom i migrantskom krizom, piše "Njujork Tajms". Austrijanci… »

Kijev u haosu, desničari traže ostavku Porošenka

Vesti online 20.05.2016
Nekoliko hiljada demonstranata protestuje ispred zgrade parlamenta u Kijevu, i preti svrgavanjem predsednika Petra Porošenka i poslanika njegove stranke ukoliko dozvole "nezavisne izbore u Donbasu". Demonstranti pale baklje i dimne bombe, uzvikuju… »

Kurdi spremaju veliku ofanzivu na Raku

Vesti online 20.05.2016
Kurdske snage samoodbrane sprovele su mobilizaciju i pripremaju se da uskoro počnu juriš na sirijski grad Raka, "prestonicu" terorističke organizacije ID. Ofanzivu će podržati avijacija međunarodne koalicije, naveo je izvor blizak komandi kurdskih… »

Srušio se vojni helikopter u Francuskoj, poginula 4 vojnika

Vesti online 20.05.2016
Četiri pripadnika fransuskih specijalnih snaga je poginulo kada se srušio helikopter u planinskoj oblasti na jugozapadu Francuske. Helikopter je udario u litice u blizini naselja Kotret pri čemu su poginula sva četiri člana posade, prenosi AFP. Uzrok… »