Politika arhiva vesti 20.05.2016

Nikolić pozvao radikale na konsultacije, Šešelj ne ide

N1 Info 20.05.2016
Srpska radikalna stranka saopštila je danas da toj stranci stigao poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića na konsultacije o dodeli mandata za sastav nove Vlade Srbije i da će SRS predstavljati potpredsednik stranke Nemanja Šarović i generalna… »

DS: "Ne" koalicijama sa SRS i SNS, nema razlike među njima

B92 20.05.2016
Beograd -- Predsedništvo DS odlučilo je da ta stranka neće ulaziti u koalicije sa SRS i SNS ni na jednom nivou vlasti. Kako se navodi u današnjem saopštenju, suštinske razlike između te dve stranke ne postoje. U saopštenju izdatom nakon sinoćnje… »

Vučić: Srbija želi bolju saradnju sa Švajcarskom

Novi magazin 20.05.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sastanku sa federalnim kancelarom Švajcarske konfederacije Valterom Turnerom da Srbija želi bolju saradnju sa tom zemljom, pogotovo u ekonomiji. "U Srbiji trenutno posluje 190 švajcarskih kompanija… »

Kalkan: U čemu je problem? Niko neće ostati bez posla

B92 20.05.2016
Novi Sad -- V.d. glavnog urednika Prvog programa RTV Nada Kalkan kaže da ne zna zašto se pravi problem oko smena u RTV kada, kako je rekla, niko neće ostati bez posla. Kalkan je za list Blic rekla da je reč samo o korekcijama. "Sada su na uredničkim… »

Saša Mirković objavio kandidaturu za predsednika

Danas 19.05.2016
Narodni poslanik Saša Mirković objavio je svoju kandidaturu za predsedničke izbore koji su zakazani za 2017. godinu, javlja portal Mojatv.rs. "Srbija mora da ima predsednika koji brine o svojim građanima podjednako i Srbija mora da bude, pre sXvega… »

Pastor odlučio: 2. juna prva sednica pokrajinske Skupštine

B92 20.05.2016
Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor zakazao je za četvrtak, 2. jun prvu sednicu novog saziva Skupštine Vojvodine. Na prvoj sednici biće potvrđeni mandati poslanika, obrazovane poslaničke grupe, a biće izabrani predsednik i… »

Avramopulos: Još dva uslova za ukidanje viza građanima Kosova

Novi magazin 20.05.2016
Prva rasprava ministara unutrašnjih poslova EU o viznoj liberalizaciji za Kosovo završena je bez konačnog dogovora, a iz Brisela poručuju da postoje još dva uslova - demarkacija granice sa Crnom Gorom i efikasnija borba protiv organizovanog… »

"U dijalog Prištine i Beograda uključiti više učesnika"

B92 20.05.2016
Priština -- Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da u dijalog Prištine i Beograda treba da uključiti što je moguće više učesnika. On je rekao da u razgovorima ne treba da učestvuju samo predsednik i parlament, već i predstavnici opozicije i… »

Veselji: Vojska Kosova je realnost, Srpska lista da razmisli o podršci

Blic 20.05.2016
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji pozvao je danas predstavnike Srpske liste u kosovskom parlamentu da i dalje budu konstruktivni i ozbiljno razmisle da podrže formiranje Vojske Kosova, jer je to proces koji će se neizostavno desiti. Prema… »

Drašković: Podržavam Vučića jer je strateški opredeljen za EU

Novi magazin 20.05.2016
Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da je još 2012. godine podržao lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića zbog njegovog strateškog opredeljenja da su evropske integracije jedini razumni put Srbije u… »