Politika arhiva vesti 20.05.2016

Nikolić nastavlja konsultacije o vladi sa izbornim listama

Politika 20.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predstavnike svih izbornih lista koje su ušle u parlament da u ponedeljak dođu na sastanak da bi saslušao njihovo mišljenje u okviru konsultacija o formiranju nove vlade. Svako će, prema satnici… »

DS: Bez koalicije sa SNS i SRS

Danas 20.05.2016
Beograd - Predsedništvo Demokratske stranke (DS) donelo je odluku da stranka ni na lokalnom nivou vlasti, kao ni na svim drugim nivoima, ne ulazi u koalicije sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) i Srpskom naprednom strankom (SNS), saopštila je danas DS… »

Vučić i Tirhner o saradnji dve zemlje

Politika 20.05.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Švajcarske konfederacije, koju predvodi savezni kancelar Valter Turhner, o perspektivama daljeg privrednog razvoja i saradnje sa tom zemljom, rezultatima ekonomskih reformi i evropskom… »

Sindikat Nezavisnost RTV: Ponovo razmotriti smene urednika

Blic 20.05.2016
Sindikat "Nezavisnost" Radio-televizije Vojvodina (RTV) uputio je danas otvoreno pismo novom rukovodstvu te medijske kuće u kojem predlažu da se ponovo razmotri raspodela poslova i smene urednika, ovog puta u dogovoru sa zaposlenima. Sindikat je… »

I: Saša Mirković će se kandidovati na predsedničkim izborima

Blic 20.05.2016
Nekadašnji član Srpske napredne stranke i narodni poslanik Saša Mirković objavio je svoju kandidaturu za predsedničke izbore koji su zakazani za 2017. godinu. - Srbija mora da ima predsednika koji brine o svojim građanima podjednako i Srbija mora da… »

Vojvođanski parlament zaseda 2. juna

Dnevnik 20.05.2016
Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Vojvodine održaće se u četvrtak, 2. juna, saopšteno je iz kabineta predsednika pokrajinskog parlamenta Ištvana Pastora. Tom informacijom potvrđeno je ranije pisanje „Dnevnika” da će prva sednica… »

Još dva uslova za ukidanje viza građanima KiM

Politika 20.05.2016
BRISEL – Prva rasprava ministara unutrašnjih poslova EU o viznoj liberalizaciji za Kosovo završena je bez konačnog dogovora, a iz Brisela poručuju da postoje još dva uslova - demarkacija granice sa Crnom Gorom i efikasnija borba protiv… »

Kosovski premijer: Srbija još nije napustila Miloševićevu ideologiju

Blic 20.05.2016
Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je nemoguće da bude nastavljen rad na formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom bez uverenja da će Srbija ispuniti svoje obaveze prema Kosovu i ocenio da Srbija i dalje živi u snovima i prošlosti i da… »

Veselji: Vojska Kosova je realnost, Srpska lista da razmisli o podršci

Blic 20.05.2016
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji pozvao je danas predstavnike Srpske liste u kosovskom parlamentu da i dalje budu konstruktivni i ozbiljno razmisle da podrže formiranje Vojske Kosova, jer je to proces koji će se neizostavno desiti. Prema… »

Drašković: Podržavam Vučića jer je opredeljen za EU

Beta 20.05.2016
Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da je još 2012. godine podržao lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića zbog njegovog strateškog opredeljenja da su evropske integracije jedini razumni put Srbije u… »