Svet arhiva vesti 20.05.2016

Rusija spremna da vodi dijalog sa Japanom

B92 20.05.2016
Moskva -- Rusija je spremna i želi da vodi dijalog sa Japanom, uključujući pitanje mirovnog dogovora, izjavio je predsednik Vladimir Putin. On je to izjavio odgovarajući na pitanje novinara o mogućoj trgovini sa tom zemljom u rešavanju spora oko… »

Ako klima ne prestane da se menja, planeta kreće na put bez povratka

Vesti online 20.05.2016
Protekla zima je bila najtoplija otkako postoje merenja, baš kao i leto pre nje. Prošla godina je bila znatno toplija od 2014, a ova pak, toplija od 2013. Američka okeanska i atmosferska administracija, (National Ocean and Atmospheric Administration)… »

Prvi put u istoriji: Žena na čelu Tajvana

Blic 20.05.2016
Cai Ing-Ven položila je zakletvu kao novi predsednik Tajvana, čime je postala prva žena na ovom položaju, preneli su danas lokalni mediji. Nova predsednica Tajvana položila je danas zakletvu stupajući na dužnost i tom prilikom poručila da će… »

Policajac ubio mladu crnkinju u San Francisku, šef policije podneo ostavku

Radio 021 20.05.2016
Šef policije u San Francisku Greg Sur podneo je ostavku nekoliko sati nakon što je policajac u tom gradu ubio mladu crnkinju. Incident se dogodio nakon što je policija krenula u poteru za automobilom koji je ukrala 27-godišnja devojka. Ona je… »

Junker: Ako Britanija izađe iz EU, postaće autsajder

Novi magazin 20.05.2016
Ukoliko Velika Britanija izađe iz Evropske unije moraće da se navikne na tretman autsajdera, izjavio je danas šef Evropske komisije Žan Klod Junker. "Ako Britanci zaokruže 'ne' na referndumu o ostanku Britanije u EU, a nadam se da neće, njihov… »

Hiljade kuća pod vodom u Šri Lanci

RTS 20.05.2016
Više hiljada kuća je pod vodom u Kolombu, glavnom gradu Šri Lanke, posle kiše koja je trajala nedelju dana, ostavivši desetine hiljada ljudi u poplavi i aktivirajući smrtnosna klizišta u drugim delovima te ostrvske države. Poplave su primorale… »

Rezultati ankete: Razlika između Klintonove i Trampa je sve manja

Blic 20.05.2016
Razlika između kandidatkinje za demokratsko predsedničko imenovanje Hilari Klinton i republikanca Donalda Trampa sve je manja, pokazali su danas objavljeni rezultati ankete Njujork tajmsa i televizije Si-Bi-Es njuz. Kako se navodi, Hilari Klintin bi… »

Grčki carinici od danas u trodnevnom štrajku

Dnevnik 20.05.2016
SKOPLjE: Saobraćaj na makedonsko-grčkoj granici će od danas do ponedeljka biti otežan zbog štrajka grčkih carinika. Skopskom portalu Telma je na graničnom prelazu Evzoni, kraj Bogorodice, rečeno da će se na tom prelazu saobraćaj puštati svaka… »

Đukanović primio prvo dete rođeno u nezavisnoj CG

Novi magazin 20.05.2016
Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas devojčicu Taru Dujović, koja je prvo dete rođeno 2006. u nezavisnoj Crnoj Gori, prenela je RTCG. Tara je učenica četvrtog razreda OŠ "Vladimir Nazor", a na prijemu kod Đukanovića bio je i… »

Umrla da ne bi morala da bira između Hilari i Trampa

Radio 021 20.05.2016
Neobična umrlica kruži internetom, a u njoj se govori o ženi koja je odlučila da umre kako ne bi morala da glasa ni za Hilari Klinton niti za Donalda Trampa na predsedničkim izorima u SAD. Mnogi su smatrali da je to samo brutalna šala na račun… »