Svet arhiva vesti 20.05.2016

"Ništa ne prodajemo, ali ćemo zato mnogo kupovati"

Vesti online 20.05.2016
Rusija je spremna i želi da vodi dijalog sa Japanom, uključujući pitanje mirovnog dogovora, izjavio je predsednik Vladimir Putin, odgovarajući na pitanje novinara o mogućoj trgovini sa tom zemljom u rešavanju spora oko Kurilskih ostrva. - Spremni… »

Ako klima ne prestane da se menja, planeta kreće na put bez povratka

Vesti online 20.05.2016
Protekla zima je bila najtoplija otkako postoje merenja, baš kao i leto pre nje. Prošla godina je bila znatno toplija od 2014, a ova pak, toplija od 2013. Američka okeanska i atmosferska administracija, (National Ocean and Atmospheric Administration)… »

Prva žena šef države u Tajvanu položila zakletvu

Slobodna Evropa 20.05.2016
Cai Ing-Ven (Tsai Ing-wen) položila je zakletvu kao novi predsjednik Tajvana, čime je postala prva žena na ovom položaju, prenijeli su danas lokalni mediji. Cai, koja je lider Demokratske napredne stranke, pobijedila je na predsjedničkim izborima 16… »

Novi skandal u San francisku: Policajac ubio mladu crnkinju, šef policije podneo ostavku

Blic 20.05.2016
Gradonačelnik San Franciska Ed Li saopštio je danas da je šef policije Greg Sur podeneo ostavku, nekoliko sati nakon što je policajac u tom gradu hicem iz pištolja ubio mladu crnkinju. Ubistvom 27-godišne crnkinje, koja je sedela za volanom… »

Junker: Ako Britanija izađe iz EU, postaće autsajder

Blic 20.05.2016
Ukoliko Velika Britanija izađe iz Evropske unije moraće da se navikne na tretman autsajdera - izjavio je danas šef Evropske komisije Žan Klod Junker, dok je preko 300 britanskih umetnika pozvalo glasače da podrže ostanak u EU. - Ako Britanci… »

Hiljade kuća pod vodom u Šri Lanci

RTS 20.05.2016
Više hiljada kuća je pod vodom u Kolombu, glavnom gradu Šri Lanke, posle kiše koja je trajala nedelju dana, ostavivši desetine hiljada ljudi u poplavi i aktivirajući smrtnosna klizišta u drugim delovima te ostrvske države. Poplave su primorale… »

Sve manja razlika Klinton- Tramp

Večernje novosti 20.05.2016
Razlika između kandidatkinje za demokratsko predsedničko imenovanje Hilari Klinton i republikanca Donalda Trampa sve je manja, pokazali su rezultati ankete Njujork tajmsa i televizije Si-Bi-Es njuz. VAŠINGTON - Razlika između kandidatkinje za… »

Grčki carinici od danas u trodnevnom štrajku

Dnevnik 20.05.2016
SKOPLjE: Saobraćaj na makedonsko-grčkoj granici će od danas do ponedeljka biti otežan zbog štrajka grčkih carinika. Skopskom portalu Telma je na graničnom prelazu Evzoni, kraj Bogorodice, rečeno da će se na tom prelazu saobraćaj puštati svaka… »

Đukanović primio prvo dete rođeno u nezavisnoj CG

Novi magazin 20.05.2016
Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas devojčicu Taru Dujović, koja je prvo dete rođeno 2006. u nezavisnoj Crnoj Gori, prenela je RTCG. Tara je učenica četvrtog razreda OŠ "Vladimir Nazor", a na prijemu kod Đukanovića bio je i… »

Umrla da ne bi morala da bira između Hilari i Trampa

Radio 021 20.05.2016
Neobična umrlica kruži internetom, a u njoj se govori o ženi koja je odlučila da umre kako ne bi morala da glasa ni za Hilari Klinton niti za Donalda Trampa na predsedničkim izorima u SAD. Mnogi su smatrali da je to samo brutalna šala na račun… »