Svet arhiva vesti 20.05.2016

Očuh ubio dečaka jer je skakao po krevetu

Radio 021 20.05.2016
Muškarac u Teksasu osumnjičen je da je ubio svog posinka zato što je dečak skakao po krevetu, saopštili su policijski zvaničnici. Trogodišnji dečak je preminuo nakon što je pogođen u glavu, a njegov 18-godišnji očuh se tereti za ubistvo… »

VIDEO: Majka tuče dete nakon što su ga udarila kola

Radio 021 20.05.2016
Devojčica iz Kine jedva je preživela pretrčavanje prometne ulice, a reakcija njene majke šokirala je mnoge. Snimak iz Hong Konga prikazuje malenu devojčicu koja pretrčava na drugu stranu ulice gde su joj majka i baka. Dok je prelazaila prometnu… »

EU daje 56 miliona evra hitne pomoći Grčkoj za migrante

Dnevnik 20.05.2016
BRISEL: Evropska komisija je Grčkoj dodelila 56 miliona evra na ime hitne pomoći za popravljanje uslova migrantima. ANA prenosi da su sredstva namenjena jačanju kapaciteta grčkih vlasti za registraciju novopridošlih migranata i obradu njihovih… »

Merkel: Razgovaraću sa Erdoganom o demokratiji u Turskoj

Blic 20.05.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel će iduće nedelje na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom pokrenuti pitanje demokratije u Turskoj, potvrdio je portparol kancelarke nakon početka glasanja u Ankari o ukidanju imuniteta… »

(Video) Za njega nema misterije: Tramp otkrio šta se dogodilo sa nestalim avionom!

Kurir 20.05.2016
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp objasnio je svima na jednom skupu šta se zapravo dogodilo sa avionom Idžipt era koji se srušio u more na letu iz Pariza u Kairo. "Šta se dogodilo? Pa, avion je eksplodirao na nebu. Ako bilo ko misli da… »

Umalo da propusti let smrti jer je izgubio pasoš, ali ga je pronašao u poslednjem trenutku

24 Sata 20.05.2016
Paskal Hes (51) iz Pariza izgubio je pasoš nekoliko dana pre poletanja aviona "Edžipter" koji se juče srušiom, a u kom je imao rezervisano jedno mesto. On umalo da propusti let, ali je igrom sudbine ipak pronašao putnu ispravu u poslednjem trenutku i… »

Sudar u Albaniji: Jedna osoba poginula, 12 povređeno

Blic 20.05.2016
Jedna osoba je poginula, a 12 je povređeno u sudaru autobusa i minibusa u zapadnoj Albaniji, saopštila je danas albanska policija. Nesreća se dogodila u mestu Levanu, 120 kilometara jugozapadno od glavnog grada Tirane, navodi se u saopštenju policije… »

Kralj: Ukinite mi porez, ja sam ratni veteran

B92 20.05.2016
Bukurešt -- Bivši rumunski kralj Mihaj tražio je da bude oslobođen plaćanja poreza na svoj zamak u zapadnoj Rumuniji zato što je ratni veteran, saopštila je kraljevska kuća. Bivši vladar podneo je zahtev za oslobađanje od obaveze plaćanja… »

Šidlo: Poljska se neće povinovati ultimatumima

Novi magazin 20.05.2016
Premijerka Poljske Beata Šidlo izjavila je danas da se njena vlada neće povinovati ultimatumima EU i optužila neke članove Evropske komisije da pokušavaju da unište ovaj 28-člani blok. Izjava premijerke je usledila pošto je Evropska komisija… »

Jalon: Ekstremistički elementi preovladali Izraelom

Novi magazin 20.05.2016
Izraelski ministar odbrane Moše Jalon upozorio je danas da su ekstremistički elementi preovladali zemljom, objašnjavajući na konferenciji za novinare svoju jutrošnju odluku da podnese ostavku. "U svim mojim akcijama i odlukama video sam pred očima… »