Svet arhiva vesti 20.05.2016

Očuh ubio dečaka jer je skakao po krevetu

Radio 021 20.05.2016
Muškarac u Teksasu osumnjičen je da je ubio svog posinka zato što je dečak skakao po krevetu, saopštili su policijski zvaničnici. Trogodišnji dečak je preminuo nakon što je pogođen u glavu, a njegov 18-godišnji očuh se tereti za ubistvo… »

VIDEO: Majka tuče dete nakon što su ga udarila kola

Radio 021 20.05.2016
Devojčica iz Kine jedva je preživela pretrčavanje prometne ulice, a reakcija njene majke šokirala je mnoge. Snimak iz Hong Konga prikazuje malenu devojčicu koja pretrčava na drugu stranu ulice gde su joj majka i baka. Dok je prelazaila prometnu… »

EU: daje 56 miliona evra hitne pomoći Grčkoj za migrante

Blic 20.05.2016
Evropska komisija je Grčkoj dodelila 56 miliona evra na ime hitne pomoći za popravljanje uslova migrantima. ANA prenosi da su sredstva namenjena jačanju kapaciteta grčkih vlasti za registraciju novopridošlih migranata i obradu njihovih zahteva za… »

Merkel: Razgovor sa Erdoganom o ukidanju imuniteta poslanika

Novi magazin 20.05.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel će iduće nedelje na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom pokrenuti pitanje demokratije u Turskoj, potvrdio je portparol kancelarke nakon početka glasanja u Ankari o ukidanju imuniteta… »

Tramp: Šta se dogodilo? Pa, avion je eksplodirao na nebu

B92 20.05.2016
Vašington -- Verovatni predsednički kandidat Republikanaca Donald Tramp je uveren da zna šta se dogodilo sa avionom Idžipt era. Prema njegovim rečima, letelica koja se srušila u more na letu iz Pariza u Kairo je eksplodirala. "Šta se dogodilo? Pa… »

Umalo da propusti let smrti jer je izgubio pasoš, ali ga je pronašao u poslednjem trenutku

24 Sata 20.05.2016
Paskal Hes (51) iz Pariza izgubio je pasoš nekoliko dana pre poletanja aviona "Edžipter" koji se juče srušiom, a u kom je imao rezervisano jedno mesto. On umalo da propusti let, ali je igrom sudbine ipak pronašao putnu ispravu u poslednjem trenutku i… »

Albanija: Sudar autobusa i kombija, vozač mrtav, 12 povređenih

Novi magazin 20.05.2016
Albanska policija saopštila je da je u sudaru autobusa i kombija na zapadu zemlje poginuo vozač i povređeno 12 studenata. Portparol policije Gentijan Mulaj naveo je da se sudar desio u Levanu, na 120 kilometara jugozapadno od prestonice Tirane. On je… »

Bivši rumunski kralj traži da bude oslobođen poreza na zamak

Blic 20.05.2016
Bivši rumunski kralj Mihaj tražio je da bude oslobođen plaćanja poreza na svoj zamak u zapadnoj Rumuniji zato što je ratni veteran, saopštila je danas kraljevska kuća. Bivši vladar podneo je zahtev za oslobađanje od obaveze plaćanja poreza na… »

Šidlo: Poljska se neće povinovati ultimatumima EU

Blic 20.05.2016
Premijerka Poljske Beata Šidlo izjavila je danas da se njena vlada neće povinovati ultimatumima EU i optužila neke članove Evropske komisije da pokušavaju da unište ovaj 28-člani blok. Izjava premijerke je usledila pošto je Evropska komisija… »

Jalon: Ekstremistički elementi preovladali Izraelom

Novi magazin 20.05.2016
Izraelski ministar odbrane Moše Jalon upozorio je danas da su ekstremistički elementi preovladali zemljom, objašnjavajući na konferenciji za novinare svoju jutrošnju odluku da podnese ostavku. "U svim mojim akcijama i odlukama video sam pred očima… »