Svet arhiva vesti 20.05.2016

Ruski avioni (ni)su opasni za američke brodove

Blic 20.05.2016
Pentagon sve više protestuje zbog, kako navodi, "opasnih manevara" ruske avijacije u blizini američkih brodova i tvrdi da može doći do "slučajnog sukoba" SAD i Rusije. S druge strane, Moskva odgovara da ruski avioni lete u blizini ruskih granica i da… »

Le Pen: Priznaću Krim kao deo Rusije

Vesti online 20.05.2016
Lider Nacionalnog fronta Marin le Pen najavljuje da će Francuska priznati Krim u sastavu Rusije, ukoliko ona postane predsednica, javljaju svetske agencije. Ona napominje da je od samog početka sankcija prema Rusiji Nacionalni front bio protiv tih mera… »

Kome to namiguje Putin? Video

Mondo 20.05.2016
Na sajtu YouTube se pojavio snimak na kojem se na reklamnom ekranu na Tajms skveru iznenada pojavljuje lik ruskog predsednika Vladimira Putina koji namiguje Njujorčanima. Foto: Printscreen/YouTube Lik ruskog lidera pojavio se usred reklame za jednu… »

Australija: Registrovan zemljotres jačine 6,2 stepeni

Slobodna Evropa 20.05.2016
Zemljotres jačine 6,2 Rihtera pogodio je danas centralni deo Australije, saopštio je Američki geološki zavod. U saopštenju se navodi da se epicentar nalazio 460 kilometara zapadno od grada Elis Springs, na dubini od deset kilometara, javio je… »

Evakuisan televizijski studio u Londonu zbog dojave o bombi

Večernje novosti 20.05.2016
Studio televizije ITV u Londonu evakuisan je zbog dojave o bombi koja je navodno smeštena u sumnjivom vozilu parkiranom u neposrednoj blizini. Studio televizije ITV u Londonu evakuisan je zbog dojave o bombi koja je navodno smeštena u sumnjivom vozilu… »

Zaharova: "Uvlačenje Crne Gore u NATO" neće proći bez reakcije Rusije

Večernje novosti 20.05.2016
Pokušaji NATO da promeni politički pejzaž u Evropi utiče na interese Rusije i iziskuje reakciju, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova. SOČI - Pokušaji NATO da promeni politički pejzaž u Evropi utiče na… »

Turski parlament izglasao ukidanje poslaničkog imuniteta

Slobodna Evropa 20.05.2016
Turski parlament usvojio je u petak, 20. maja kontroverzni predlog o ukidanju imuniteta poslanicima protiv kojih je pokrenut sudski postupak, što prokurdska Demokratska narodna stranka vidi kao instrument za istiskivanje njenih poslanika. Za prijedlog je… »

Ruski stručnjak: Protokol o pristupanju Crne Gore NATO nema nikakvu snagu

Novi magazin 20.05.2016
Protokol koji su članice NATO-a potpisale o priključivanju Crne Gore u četvrtak u Briselu nema značaja i može biti anuliran ako premijer Milo Đukanović bude smenjen ili na vlast u Podgorici dođu proruske snage, ocenio je danas ruski ekspert za… »

"Ruski hibridni rat": Panika Zapada u odnosima sa Moskvom

Pravda 20.05.2016
NjUJORK - U protekle dve godine izraz „ruski hibridni rat“ postao je neodvojivi atribut u govorima političkih, novinarskih i naučnih krugova zapadnih zemalja. Međutim, to je ništa drugo do odraz panike evropskih država i SAD, piše Leonid… »

Ukidanje poslaničkog imuniteta u Turskoj

Press 20.05.2016
Turski poslanici izglasali su prvi deo zakona kojim se ukida poslanički imunitet, što bi omogućilo sudsko gonjenje kurdskih poslanika. Foto:B92.net Tajnim glasanjem, čak 373 poslanika u parlamentu od 550 mesta glasalo je za tu ustavnu izmenu. Tako… »