Svet arhiva vesti 20.05.2016

Amerikanci ne prestaju da mešetare: Smenu vlasti u Brazilu organizovao je Vašington - postoje dokazi

Pravda 20.05.2016
MOSKVA - Nakon što je levičarski orijenisana predsednica Brazila Dilma Rusef suspendovana na šest meseci zbog optužbi da je zloupotrebila državni novac za finansiranje sopstvene kampanje, pojavili su se dokazi koji ukazuju da deo odgovornosti za… »

MMF: Postoji i drugo rešenje za Grčku, ali...

B92 20.05.2016
Vašington -- Grčkoj će biti potreban duži grejs period za otplatu dugova kako bi dostigla održivost javnih finansija, ukoliko EU ne pristane na rezanje duga, saopštio je MMF. "Moguće je povratiti održivost duga bez njegovog rezanja, ali bi to… »

Potres od 5,9 stepeni u australiji: Epicentar zabeležen na dubini od 10 kilometara

Kurir 20.05.2016
Zemljotres jačine 5.9 stepeni pogodio je sever Australije, 460 kilometara jugozapadno od grada Alis Springs. Kako se navodi, epicentar potresa je zabeležen na dubini od 10 kilometara, a mogao se osetiti i na udaljenosti oko 507 kilometara. Za sada nema… »

Rim: Ima 90 godina i kandidat je za lokalne izbore

B92 20.05.2016
Rim -- Izolina Rosi živi u Rimu, ima 90 godina i najstarija je kandidatkinja na predstojećim lokalnim izborima u italijanskoj prestonici. ANSA navodi da se ime ove starice, rođene pre devet decenija u mestu Banjoli del Trinjo u italijanskom regionu… »

Otkriće koje će uzdrmati ameriku: Pojavio se snimak Klintonovog govora od pre 20 godina!(video)

Pravda 20.05.2016
U američkim medijima je poput bombe odjeknula vest da se pojavio govor nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona dok je bio na čelu Amerike. Naime u govoru iz 1996. Klinton govori o problemima koje SAD imaju sa ilegalnim migrantima. Ono što je posebno… »

Crna udovica: Ruskinja tamanila islamiste

Pravda 20.05.2016
LONDON - Ruskinja s Kavkaza Elvira Karajeva (28), koja se infiltrirala u Islamsku državu i godinama bila agent ruskih obaveštajnih službi, likvidirana je nakon što su otkrivene njene aktivnosti, saopštili su islamisti. Upravo njenom zaslugom ubijeno… »

Pucnjava kod Bele kuće

Glas Amerike 20.05.2016
Bela kuća je objavila bezbednosno upozorenje da je ceo kompleks zatvoren zbog pucnjave u blizini predsedničke rezidencije. Policija i tajna služba istražuju incident. Predsednik Obama inače trenutno nije u Vašingtonu. Tajna služba u medjuvremenu… »

Verbalni rat Hilari i Trampa

Glas Amerike 20.05.2016
Dva meseca pre održavanja nacionalih konvencija Republikanske i Demokratske stranke, kandidati koji očekuju da će na njima dobiti predsedničke nominacije, intenziviraju međusobne napade. Hilari Klinton izjavila je da Donald Tramp nije kvalifikovan da… »

Fotografija ove mame s bebom na venčanju privukla je više pažnje od mladenaca

24 Sata 20.05.2016
Naomi Kovert (21) iz Nemačke je postavila fotografiju na kojoj se vidi kako na jednoj svadbi doji dete i nije verovala da će to postati toliko viralno. When you are at a wedding, wear fancy dresses and high heels.… »

EU dogovorila mehanizam suspenzije za vize

Mondo 20.05.2016
Članice EU postigle su danas dogovor o mehanizmu koji će omogućiti suspenziju bezviznog režima po hitnom postpuku, a koji može biti primenjen na sve dosadašnje sporazume o viznoj liberalizaciji. Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock O… »