Automobili arhiva vesti 21.05.2016

Rosi „zapalio" Muđelo osvajanjem pol pozicije

Vrele gume 21.05.2016
Kvalifikacije za sutrašnji gran pri u Italiji, verovatno su naterale dobar deo gledalaca pored malih ekrana, da poslednja dva minuta isprate stojeći. Kao „grom” iz vedra neba, bez najave, veliki Valentino Rosi odnosi svoju 53 pol poziciju karijeri … »

Ford Ranger na probi Auto magazina

Auto blog 21.05.2016
Stigla je i četvrta generacija Fordove teške mehanizacije, pod imenom „rendžer“. Vuče i nosi sve što vam je neophodno, pa i više od toga... Zamislite pijacu u svom gradu: umesto „tamića“, „vartburga“ i drugih kombića, snabdevanje… »

Auto Bild proba: Ford Ranger

Auto blog 21.05.2016
Segment pik-ap vozila je, začuđujuće, sve širi i popularniji u Evropi Pored odavno zastupljenih japanskih i nemačkih vozila (i ponekog američkog u Evropi), pojavljuju se i neki novi modeli, sa teškim zadatkom da zadovolje brojne potrebe korisnika -… »

Uber testira automobile bez vozača

Economy 21.05.2016
Kompanija u čijem je vlasništvu najpopularnija aplikacija za deljenje prevoza, Uber počela je testiranje samovozećih automobila i tako postala još jedan 'igrač' u ovoj nemogućoj trci. Nakon kompanija Google i Baidu, Uber razvija autonomnu… »

Tojota prodala 9 miliona hibridnih automobila

Total car 21.05.2016
Počelo je sa stidljivom prodajom oko 300 primeraka hibridnog automobila u Japanu 1997. godine. Tojota je, međutim, hrabro nastavila sa razvojem nove generacije vozila koja manje zagađuju životnu sredinu, pa se tako stiglo do brojke od milion i 204.000… »

Ferrari LaFerrari Spider u formi makete

Auto blog 21.05.2016
Šef Fiat-Chrysler Automobilesa Sergio Marchionne je u nedavnom intervjuu za Automobile Magazine potvrdio da će Ferrari uskoro prikazati LaFerrari Spider, ali je odbio da otkrije detalje. Dok čekamo da LaFerrari budei zvanično predstavljen široj… »

Wittmann i BMW pobednici subotnje DTM trke u Spielbergu

Auto blog 21.05.2016
U subotu je održana prva trka DTM vikenda u Spielbergu, a slavio je Marco Wittmann, za volanom BMW-a M4 DTM. Njegova prednost u odnosu na drugoplasiranog Toma Blomqvista (takođe vozača BMW-a) je iznosila 0.726 sekunde, dok je treće mesto na podijumu… »

WRC Portugal – Da li to Ožie stiže Kris Mika ?

Auto blog 21.05.2016
Jubilarni 50. RELI PORTUGAL kao da potvrdjuje priče o neuništivoj popularnosti te najteže discipline automobilskog sporta. Ako smo na čas pomislili da je dominacija SEBASTIENA OŽIEA polako počela da zamara i od WRC-a pravi dosadne storije, povratak… »

Špijunaža: Renault Clio 2017

Auto blog 21.05.2016
U prodaji od jeseni 2012., četvrta generacija Renault Clija sprema se za odlazak „pod nož“. Naime, da bi adut francuske marke iz B segmenta ostao svež i konkurentan, proći će kroz restilizaciju. Anfas inspiraciju nalazi u novom Meganeu IV, za… »

Da li je ovo novi Mercedes GLB?

Total car 21.05.2016
Špijunski fotografi uočili su neobičan prototip Mercedes GLA modela na planinskim putevima Alpa. Vozilo sa GLA šasijom najverovatnije je prvi ikad viđen GLB. O njemu se priča već nekoliko godina, a sada se čini da Mercedes definitivno namerava da… »