Društvo arhiva vesti 21.05.2016

Beljanski: Prekršena prava novinara RTV

Novi magazin 21.05.2016
Novosadski advokat i stručnjak za medije Slobodan Beljanski ocenio je danas da bi se u nedavnim postupcima prema urednicima i novinarima Radio-televizije Vojvodine (RTV) moglo raditi o kršenju ljudskih prava, odnosno o mobingu i diskriminaciji, kao i da… »

Grob Dimitrija Tucovića biće premešten sledeće nedelje

RTS 21.05.2016
Grob Dimitrija Tucovića i spomenik biće sledeće nedelje premešteni s Trga Slavije, zbog početka rekonstrukcije tog centralnog beogradskog trga. Ostaci tela Dimitrija Tucovića biće sahranjeni u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, a spomenik… »

Na severu i zapadu sunčano, u ostalim krajevima oblačno

B92 21.05.2016
U Srbiji će na severu i zapadu biti pretežno sunčano vreme, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, ponegde s kišom ili pljuskovima s grmljavinom. Više padavina očekuje se pre podne na jugu i istoku zemlje, a od sredine dana intenzitet… »

AMSS: Suvi kolovozi, gužve na graničnim prelazima između Makedonije i Grčke zbog štrajka carinika

Blic 21.05.2016
Na putevima u Vojvodini i na širem području Beograda vozače očekuju povoljne vremenske prilike i suvi kolovozi. Naoblačenje sa povremenom kišom, u pojedinim krajevima centralne, zapadne i južne Srbije otežava vožnju - saopštio je AMSS. Auto-moto… »

Vučić nije odlučio oko naslednika Verbića i Kori Udovički

SEEbiz 21.05.2016
BEOGRAD - Aleksandar Vučić, kako saznaje B92, nije siguran ko će voditi ministarstvo prosvete, a ko biti na čelu ministarstva uprave i lokalne samouprave. Te funkcije, sada u tehničkom mandatu Vlade, obavljaju Srđan Verbić i Kori Udovički… »

Da li treba dekriminalizovati drogu za ličnu upotrebu?

B92 21.05.2016
Dok deo stručne javnosti zagovara dekriminalizaciju posedovanja droge za ličnu upotrebu, odnosno da se narkomani tretiraju kao bolesnici a ne kriminalci, zakonopisac to pitanje još razmatra, a praksa tvrdi da se "pravi" narkomani u svakom slučaju… »

AKP bira novog predsjednika stranke

Al Jazeera 21.05.2016
Dugogodišnja vlast u Turskoj za jedne je donijela prospritet i slobodu, dok je drugi kriziraju zbog potkopavanja sekularizma. Stranka pravde i razvoja u Turskoj bi trebala dobiti novog predsjednika. Otkako je došla na vlast 2002. godine, AKP je… »

UN: Srbija napreduje u zaštiti kulturne raznolikosti

B92 21.05.2016
Beograd -- Srbija je preuzela značajne korake na polju unapređenja statusa najstigmatizovanijih zajednica u zemlji, saopštio je danas Tim Ujedinjenih nacija u Srbiji. Na svetski dan kulturne raznovrsnosti za dijalog i razvoj, Tim UN u Srbiji podseća… »

Održano takmičenje "Šta znaš o saobraćaju"

Večernje novosti 21.05.2016
Auto-moto savez Srbije i ove godine organizovao je dvodnevno, 47. po redu, republičko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”. Auto-moto savez Srbije i ove godine organizovao je dvodnevno, 47. po redu, republičko takmičenje “Šta znaš o… »

Spomenici Albancima postavljeni samovoljno u centru Skoplja

Novi magazin 21.05.2016
U centru Skoplja jutros su osvanuli spomenici trojici značajnih Albanaca, postavljeni bez znanja zvaničnika nadležne Opštine Centar, preneli su lokalni mediji. Spomenik albanskom piscu Pjetru Bogdaniju je prošle noći oko jedan sat donet u park… »