Ekonomija arhiva vesti 21.05.2016

Svega 15 odsto građana zadovoljno zdravstvom

RTV 21.05.2016
BEOGRAD - Svega 15 odsto građana Srbije zadovoljno je zdravstvenim uslugama, pokazalo je istraživanje koje je u Beogradu sproveo Libek. Istraživanje je pokazalo da 83,8 odsto anketiranih smatra da se prava pacijenata ne poštuju. "Gotovo polovina… »

Rusi: Teroriste u Siriji gađaćemo sa mora

Vesti online 21.05.2016
Nema potrebe da se povećava ruska grupacija u Siriji radi bombardovanja terorista, raketni napadi mogu da se izvode i sa brodova Kaspijske flote, rekao je zvaničnik Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Vladimir Džabarov, prenose ruske agencije… »

EgyptAir: Detektiran dim u avionu

Al Jazeera 21.05.2016
Uređaji su otkrili dim u letjelici, pokazuju podaci koji se automatski prenose sa na servere aviokompanije. Nekoliko minuta prije pada aviona EgyptAira u četvrtak ujutro u Sredozemno more, uređaji su otkrili dim u letjelici, pokazuju podaci koji se… »

Gradi se novi zatvor u Pančevu vredan 23 miliona evra

Nova ekonomija 21.05.2016
Izgradnja novog zatvora u Pančevu, koji će imati status Kazneno-popravnog zavoda i kapacitet za 500 zatvorenika, počeće krajem sledeće nedelje. U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija rekli su da će budući zatvor biti izgrađen na 10 hektara… »

Australijski mediji: Srpski jadarit za budućnost Rio Tinta

Gde investirati 21.05.2016
Tražeći borne minerale “Rio Tinto” je u severozapadnom delu Srbije, u mestu koje se zove Jadar, slučajno otkrio srpski kriptonit koji bi mogao da donese ogromno bogatstvo kompaniji, pišu australijske novine. “Jadarit hrani budućnost Rio Tinta u… »

Radnici FAP-a od utorka ponovo počinju štrajk glađu

Nova ekonomija 21.05.2016
Štrajkački odbor Fabrike automobila Priboj pozvaće radnike da u utorak stupe u generalni štrajk, i to samo dva meseca nakon što je prethodni zamrznut. Razlog su neispunjena obećanja koja im je u martu dala Vlada Srbije. "Prethodno smo dobili čvrsta… »

Na salašu King 273 danas počinje festival ovčarstva

Nova ekonomija 21.05.2016
Na salašu King 273 u blizini Bačke Topole danas će biti održan 14. festival ovčarstva. Festival počinje izložbom ovaca i koza, a potom će se učesnici nadmetati u pečenju i kuvanju specijaliteta od ovčijeg mesa, ali i u striženju ovaca… »

Ove kompanije zarađuju na našoj lenjosti

Radio 021 21.05.2016
Danas je sve oko nas prilično prilagođeno lenjivcima. Neko vam može dostaviti hranu, odeću vam može neko drugi oprati, opeglati i doneti na kućni prag, neko drugi može da ode po stvari koje ste kupili. Naravno, taj komfor malo i košta i ne utiče… »

I Kanada odobrila prodaju genetski modifikovanog lososa

Gde investirati 21.05.2016
Zdravstvene vlasti u Kanadi odobrile su prodaju genetski modifikovanog lososa, što je prvi genetski izmenjen pripadnik faune čije će konzumiranje biti dozvoljeno u toj zemlji. U saopštenju kanadskih zdravstevnih vlasti se navodi da je losos… »

Mobing i strah od otkaza u "juri": Radnici u začaranom krugu

Blic 21.05.2016
Dan posle jezive ispovesti radnika "Jure" o ponižavanjima na poslu, niko u ovom pogonu ne sme ništa da kaže zbog straha od otkaza. Zaposleni u kompaniji za proizvodnju automobilskih kablova u Leskovcu juče nisu odgovarali ni na pozive ni na poruke… »