Izvor: Benchmark/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 21.05.2016

Google-ov modularni Project Ara telefon konačno stiže na jesen, ali - developerima

Benchmark 21.05.2016
Nakon bezbroj odlaganja, izgleda da je Google-ov modularni Project Ara telefon konačno spreman za isporuku. Uređaj će biti spreman za objavu na jesen, ali ipak samo za developere, dok će potrošači moći da kupe modularni telefon sledeće godine… »

Samsung objavio Marshmallow nadogradnju za Galaxy Note edge i Galaxy A9 telefone

Benchmark 21.05.2016
Svega nekoliko nedelja nakon što je objavljena identična nadogradnja za Galaxy Note 4 telefon, Samsung je danas počeo objavu dugoočekivane Marshmallow nadogradnje za evropske verzije fabrički otključanog Galaxy Note edge telefona. Ažuriranje je… »

Konkurencija na VR tržištu među tajvanskim proizvođačima se zaoštrava

Benchmark 21.05.2016
I Asus i Acer će pratiti kompaniju HTC i ući u svet uređaja virtuelne realnosti uskoro. Ovim će se posebno zagrejati konkurencija na tom segmentu među lokalnim tajvanskim vendorima, poručuju industrijski izvori. HTC je počeo isporuke svog prvog VR… »

LG će zameniti Sony u izradi senzora kamere za iPhone 7

Benchmark 21.05.2016
Prema japanskim analitičarima iz Nomura Securities-a, Apple bi mogao da odabere kompaniju LG kao glavnog dobavljača dual-kamera modula za inicijalnu seriju iPhone 7 telefona. Prvobitno je glavni dobavljač trebao da bude Sony, međutim, nakon… »

Google pronašao način da kontroliše pametni sat pomoću gestova prstiju

Benchmark 21.05.2016
Prošle godine je Google predstavio Project Soli, koji dostavlja nosivim uređajima signale stvorene gestovima prstiju. Google je uspeo da implementira svoju tehnologiju unutar modifikovanog LG Urbane pametnog sata, i navodi da su u stanju da kontrolišu… »

Sledeća ekspanzija Destiny igre će se zvati Rise of Iron

Benchmark 21.05.2016
Osim prošlomesečnog apdejta, nikakvi noviteti nisu predstavljeni u Destiny igri. Glavni razlog zbog toga je zato što je razvojni tim Bungie fokusiran na nastavak igre, koji bi trebalo da bude objavljen sledeće godine, međutim, kako se bliži E3… »

Meizu MX6 će imati dve varijante RAM-a i skladišne memorije

Benchmark 21.05.2016
Pored Pro 6 uređaja sa zakrivljenim ekranom, debitovaće još jedan uređaj kompanije Meizu u drugoj polovini godine, a u pitanju je Meizu MX6, naslednik prošlogodišnjeg MX5 modela. Današnji izveštaj koji dolazi iz Kine navodi da će postojati dve… »

Xiaomi sprema i dron po ceni od 600 dolara

Benchmark 21.05.2016
Kineska kompanija Xiaomi zvanično ulazi i u poslovanje sa dronovima. Kompanija je najavila događaj za 25. maj, a na njemu će biti prikazan njihov prvi dron, za koga se očekuje da bude nazvan Mi Drone. Pozivnice za događaj imaju fotogafiju koju… »

Demonstracija koncepta Androida unutar automobila

Benchmark 21.05.2016
Android Auto je debitovao pre nekoliko godina, a proizvođači automobila su od tada brzo usvajali novu platformu, često uz Apple Car Play, za vozače koji žele da povežu njihov smartfon u automobilu na jednostavn način. Sledeći logičan korak je… »

Microsoft tvrdi da ostaje potpuno posvećen održavanju Windows 10 Mobile platforme

Benchmark 21.05.2016
Microsoft je prodao svoje poslovanje sa telefonima Foxconn-u, a cilj je da se kompaniji omogući da nastavi investicije u svetu smartfona, gde su Lumia i Windows 10 Mobile uređaji do sada bili na vrhu prioriteta. Međutim, uz prodaju svog mobilnog… »