Izvor: Danas arhiva vesti 21.05.2016

Nema preživelih u egipatskom avionu

Danas 20.05.2016
Istraga pada Erbasa A320 u Sredozemno more Portparol egipatske vojske je izjavio da su delovi olupine i lične stvari putnika pronađeni 290 kilometara od Aleksandrije. Kairo - Delovi olupine avion Egypt Aira koji se u četvrtak srušio u Sredozemno more… »

Noć muzeja širom Srbije

Danas 21.05.2016
Trinaesta "Noć muzeja"održava se danas u više od 40 gradova i mesta širom Srbije sa oko 250 događaja, a samo u Beogradu program će obuhvatiti više od 60 lokacija sa stotinak različitih sadržaja. I ove godine pod sloganom "Otvori oči u noći"… »

Nada Kostić istupila iz DJB zbog potpisivanja izjava

Danas 20.05.2016
Beograd - - Potpisivanje izjava o principima više liči na totalitarne režime nego na demokratske, smatra odbornica Dosta je bilo Nada Kostić, koja je zbog ovog čina istupila iz DJB. Pokret DJB Saše Radulovića trebalo je da u petak uveče u… »

Više kandidata za premijera Vojvodine

Danas 21.05.2016
Pokrajinski parlament konstituiše se 2. juna Ištvan Pastor biće ponovo predsednik vojvođanske skupštine. Beograd - Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine AP Vojvodine biće održana 2. juna, saopšteno je juče iz kabineta predsednika… »

Centar za promociju nauke i Danas: Zadatak iz matematike za čitaoce

Danas 21.05.2016
Centar za promociju nauke i list Danas svaki dan objavljuju po jedan zadatak iz matematike za čitaoce. Uživajte u rešavanju današnjeg matematičkog zadatka, a potom podelite svoje rešenje. Deset čitalaca koji od 21. maja do 3. juna reše najviše… »

"Vučić još nije došao do teme o Dačiću"

Danas 21.05.2016
Lider SNS nije razgovarao sa Ivicom Dačićem o učešću SPS u budućoj vladi, tvrde za Danas u kabinetu premijera Nisam uopšte razgovarao sa premijerom Vučićem o mojoj budućoj funkciji u vladi, kaže za Danas Rasim Ljajić za Danas. Beograd -… »

Demokratama treba neko nov, odlučan i principijelan

Danas 21.05.2016
Javne ličnosti koje su u kampanji podržale DS govore za Danas o tome kakav je predsednik neophodan ovoj stranci Turajlić: Nama glasačima preostaje da vidimo da li će liderske sujete odneti prevagu nad principima Karanović: Da bude hrabar i bez… »

"Nepoželjni ste, ovde niste dobrodošli"

Danas 21.05.2016
Direktor KC Kruševac Miroslav Smiljković izvređao učesnike LGBTI karavana. Beograd - Direktor Kulturnog centra Kruševac Miroslav Smiljković na najprizemniji način izvređao je učesnike LGBTI karavana, saopštilo je UG Egal. Kako je Danasu ukazano… »

Može li Karamarko preživeti ženin honorar?

Danas 21.05.2016
Hrvatska ponovo pred političkom krizom Potpredsednik vlade ne negira da je firma njegove sadašnje supruge Drimia primala honorar od firme "Peritus savetovanje", koja lobira za MOL, sa kojim je Hrvatska u sporu. Zagreb - Hrvatski sabor u narednih 30 dana… »

Silazeći s uma uz muziku

Danas 21.05.2016
Pol Pinjon, pionir eksperimentalne i elektronske muzike u Jugoslaviji, pred svoj nastup na Ring Ring festivalu - Treniram wušu (Sanšu) i muay thai. Nema to veze sa nekom naročitom filozofijom, pre svega su ove veštine izvor zdravlja i duševnog… »