Izvor: e-Novine arhiva vesti 21.05.2016

Otvori oči u noći

e-Novine 21.05.2016
Trinaesta Noć muzeja. Trinaesta "Noć muzeja" održava se u subotu u više od 40 gradova i mesta širom Srbije sa oko 250 događaja, a samo u Beogradu program će obuhvatiti više od 60 lokacija sa stotinak različitih sadržaja Ove godine pod sloganom… »

Hod unazad protivnika abortusa

e-Novine 21.05.2016
Zagreb. U organizaciji Građanske inicijative Hod za život, na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava je u 10 sati počelo okupljanje protiv pobačaja više od hiljadu učesnika koji se zalažu za „dostojanstvo čovjeka od začeća do smrti“, a nasuprot… »

Deset razloga ZA i hiljadu neistina PROTIV

e-Novine 21.05.2016
Feljton: Decenija nezavisnosti Crne Gore (4). Pokret za nezavisnu i evropsku Crnu Goru sažeo je program u „deset razloga za nezavisnost“a istovremeno je sačinio kao promotivni materijal flajer (letak) o „deset neistina o posljedicama crnogorske… »

Decenija obnove nezavisnosti Crne Gore

e-Novine 21.05.2016
Proslava jubileja. Prije deset godina, odlukom 55,5 posto glasova građana Crne Gore, obnovljena je nezavisnost te zemlje. Proteklu deceniju obilježio je snažan napredak države na putu ka EU i NATO, ali i nepomirljivost strana koje su zastupale… »

Kako sam sačuvala školu od Talibana

e-Novine 21.05.2016
Sakena Yacoobi. Da li mislite da mi je bilo lako? Ne, jer je obrazovanje u to vreme bilo potpuno zabranjeno za devojčice. Takođe, pošto je Rusija napala Avganistan, ljudi nisu nikome verovali. Bilo je teško doći i reći: „Ja želim da to uradim.”… »

Albanci na jugu Srbije na udaru selektivne primene zakona

e-Novine 21.05.2016
Fond za humanitarno pravo. Povodom selektivnog oduzimanja prebivališta licima albanske nacionalnosti u opštinama na jugu Srbije o čemu su e-novine ranije pisale a što je potvrđeno i u zvaničnim podacima dobijenim od MUP Srbije, Fond za humanitarno… »