Izvor: iKragujevac arhiva vesti 21.05.2016

Šokantno: Klinci udarali i šutirali vršnjaka! (video)

iKragujevac 21.05.2016
Pre nekoliko dana pojavio se snimak tuče na društvenoj mreži. Razni slučajevi svađa, tuča i različitih konflikata među vršnjacima mogu biti samo posledica eskalacije sukoba koji se otrgao kontroli, pogledajte... Istaživanja pokazuju da deca koja… »

Lepa vest za vozače: Vozači zadovoljno trljaju ruke, pogledajte zašto!

iKragujevac 21.05.2016
Tečni naftni gas (TNG), popularni auto-gas, pojeftinio je na benzinskim stanicama u Srbiji od dva do tri i po dinara po litru. Kako "Novosti" saznaju, radi se o takozvanom sezonskom sniženju ovog goriva jer u zimskom odnosno letnjem periodu TNG ima… »

Knez Aleksandar Karađorđević sahranjen na Oplencu

iKragujevac 21.05.2016
Knez Aleksandar Karađorđević sahranjen je juče u porti crkve Svetog Đorđa na Oplencu. Njegovo Preosveštenstvo Vladika Šumadijski Jovan održao je opelo kojem su prisustvovali predstavnici kraljevske porodice, predsednik Srbije Tomislav Nikolić… »

Uskoro udar na pušače: Jedne od najpopularnijih cigareta u Srbiji će biti zabranjene!

iKragujevac 21.05.2016
Nakon zakona EU da sve duvanske kompanije moraju da prodaju svoj proizvod u običnim zelenim kutijama, od sutra na snagu dolazi i novi proglas koji zabranjuje prodaju cigareta sa ukusom mentola. Iako zakon o prodavanju cigareta u običnim kutijama stupa… »

Inspektori počeli da upadaju na svadbe u Kragujevcu: Pogledajte ko je na udaru!

iKragujevac 21.05.2016
Zakonom o inspekcijskom nadzoru, inspektori u kontroli rada na crno dobili su nova, mnogo veća ovlašćenja. Od sada će moći da kontrolišu i neregistrovane privredne subjekte, a uz naredbu suda moći će da ulaze u kuće, stanove, dvorišta… »

U ovoj kragujevačkoj crkvi je proplakala ikona Gospoda Isusa Hrista na raspeću (foto)

iKragujevac 21.05.2016
Hram Svetog Save je spomen-crkva u naselju Aerodrom, posvećena Kragujevčanima streljanim oktobra 1941. godine. Rađena je po projektu kragujevačkog arhitekte Radoslava Prokića. U njenoj osnovi je razvijeni upisani krst, nad kojim se uzdiže centralna… »

Da li znate: Čije ime nosi stadion Čika Dača?

iKragujevac 21.05.2016
Stadion Čika Dača je stadion sa više namena u Kragujevcu. Domaći je teren fudbalskog kluba, FK Radnički 1923 Stadion Čika Dača nosi to ime u znak sećanja na Čika Daču, Danila Stojanovića, koji je doneo prvu fudbalsku loptu u Šumadiju 1903… »

Da li ste među njima: I građani Srbije dobijaju po 500 evra, ako ispunjavaju ovaj uslov!

iKragujevac 21.05.2016
Ovih dana everopski mediji bruje o mogućnosti da čelnici evropskih banaka pribegnu "bacanju novca iz helikoptera" kako bi spasili posrnule ekonomije u Evropi. U mnogim državama, uključujući i susednu Hrvatsku na snazi je deflacija - pojava koja može… »

Sve je spremno za najmagičniju majsku noć - Noć muzeja počinje danas!

iKragujevac 21.05.2016
U Kragujevcu će danas, kao i u drugim gradovima Srbije i Evrope biti organizovana Noć muzeja. Sudeći po najavljenim programima, biće ovo jedna od najbogatijih ponuda u poslednjih nekoliko godina. U okviru međunarodne manifestacije ''Noć muzeja''… »

Danas je sveti jovan bogoslov: Obavezno uradite ovo!

iKragujevac 21.05.2016
Na grobu svetog Jovana Bogoslova počeo je da se pojavljuje čudotvorni prah kojim su se vernici lečili i isceljivali od bolesti. Danas se obelažava dan posvećen Svetom apostolu i jevanđelisti Jovanu Bogoslovu, svetom Hristovom učeniku. Sin je ribara… »