Izvor: Jugmedia arhiva vesti 21.05.2016

Vanredna sednica starog skupštinskog sastava

Jugmedia 21.05.2016
NIŠ – Iako je poznat novi saziv Skupštine grada Niša, niška Skupština će još jednom zasedati u starom sazivu pošto je za 24. maj zakazana njena vanredna sednica. Kako je na sastanku Gradskog veća najavljeno, vanredna sednica Skupštine grada… »

„Trio amici“ opčinio publiku u muzeju, deca vodiči u Gradskoj kući (FOTO,VIDEO)

Jugmedia 21.05.2016
LESKOVAC – Noć muzeja u Leskovcu obeležio je mini koncert „Trio amici“, koji je pevajući operske duete publiku prikovao za stolice, ali i mali muzejski vodiči u Gradskoj kući, koji su veštinama kustosa zbunjivali posetioce. Leskovačke… »

Mališani iz vrtića dobili zahvalnice KK Hisar

Jugmedia 21.05.2016
LESKOVAC – Devojčice i dečaci iz vrtića „Ciciban“ i „Lane“, koji će na jesen poći u prvi razred, nagrađeni su danas pohvalama Košarkaškog kluba Hisar na završnoj manifestaciji „Košarka u vrtićima“. Ovi mališani prošli su kroz… »

VIZANTIJA UŽIVO – Caričin Grad oživeo bar na jedno popodne (FOTO)

Jugmedia 21.05.2016
LESKOVAC/LEBANE – Dvorske dame koje oslikavaju ikone u odajama Justinijane Prime, umetnici koji prave mozaike, plemići koji pišu poeziju, vitezovi koji brane utvrđenje, vratili su današnje posetioce Caričinog Grada u 6. vek. Barem na trenutak… »

BIRODI: Zašto novinari brane one koji ih drže u prekarijatu?

Jugmedia 21.05.2016
NIŠ – Umesto borbe za svoja prava i prava onih koji ih plaćaju, a to su pre svega građani Niša, novinari su stali uz svoje gazde, koji ih drže u prekarijatu, što je jedinstven slučaj. Ovo se, između ostalog, navodi u reakciji povodom… »

Politika nije samo muški posao, žene imaju bolji ugao gledanja!

Jugmedia 21.05.2016
PIROT – U novom sazivu Gradske skupštine Pirota od 56 odbornika, 17 je žena,odnosno svaka treća, što je u odnosu na prošli saziv povećanje za pet odbornica. Medju odbornicama prve Gradske skupštine su žene različitih zanimanja – doktorke… »

Aktivisti SNP zasadili tuje u Spomen parku

Jugmedia 21.05.2016
LESKOVAC – Šaljemo poruku građanima da čuvaju našu okolini i naše parkove, rekao je danas lider Srpske narodne partije u Leskovcu Aleksandar Pejčić, koji je sa aktivistima te stranke zasadio petnaestak tuja u Spomen parku. Ovu akciju SNP je… »

Čivave, koza i kanarinci pobednici revije

Jugmedia 21.05.2016
LESKOVAC – Dve prelepe čivave, pas ovčar, koza i dva kanarinca proglašeni su danas za najlepše kućne ljubimce na reviji koju tradicionalno organizje Osnovna škola „Josif Kostić“. Pobednica Milica Cvetkovic sa sestrom i bratom Učenici ove… »

ALARMANTNO 2.500 potrošača bez struje na jugoistoku Srbije

Jugmedia 21.05.2016
NIŠ – Zbog neplaćenih računa bez struje je od početka godine ostalo nešto više od 2.500 potrošača na području od Zaječara do makedonske granice. Prema podacima Elektroprivrede Srbije, domaćinstva i firme sa područja jugoistoka Srbije na… »

Na plivačkom mitingu “Dubočice” 300 takmičara

Jugmedia 21.05.2016
LESKOVAC – Na drugom po redu međunarodnom mitingu Plivačkog kluba “Dubočica”, “Dubočica Kup 2016 “, danas se za medalje u Leskovcu takmiči oko 300 plivača iz Srbije i inostranstva. Ovaj sportski događaj otvorio je u Sportsko rekreacionom… »