Izvor: Jug press arhiva vesti 21.05.2016

U junu konstitutivna sednica u Vranju

Jug press 21.05.2016
VRANJE Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada Vranja biće održana u prvoj polovini juna. Dogovor je postignut na današnjem konsultativnom sastanku koji je sazvao predsednik lokalnog parlamenta dr Slobodan Stamenković. Na sednici… »

Šta su, zapravo, potpisali ministri policije i vojske i čemu to služi

Jug press 21.05.2016
BUJANOVAC Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Zoran Đorđević obišli su danas bazu Žandarmerije „Kadrova čuka“, gde su potpisali Sporazum o saradnji u obavljanju poslova obezbeđenja administrativne linije sa… »

Mladi na Majskom likovnom salonu

Jug press 21.05.2016
LESKOVAC Ovogodišnji Majski likovni salon otvorila je vwečeras Radmila Kostić, istoričar umetnosti, viši kustos Galerije savremene umetnosti u Nišu. Ona je pozvala likovne stvarapoce iz Leskovca da se priduže bijenalnoj izložbi likovnih umetnika… »

SNP ukazuje na značaj eko sistema a učestvuje u vlasti koja seče drveće po Leskovcu

Jug press 21.05.2016
LESKOVAC Gradski odbor Srpske narodne partije zasadio je sadnice tuje u leskovačkom Spomen-parku. Aleksandar Pejčić, predsednik GrO SNP, kaže da ovom akcijom žele da ukažu na značaj ovog parka. “Leskovački Spomen–park sa spomenikom “Boginjom… »

Medjunarodno takmičenje u plivanju u Leskovcu

Jug press 21.05.2016
LESKOVAC U Leskovcu je danas održan drugi Međunarodni miting u plivanju „Dubočica kup 2016“ na kome je učestvovalo 343 takmičara iz 26 klubova iz Srbije, Bugarske i Makedonije. Ovo takmičenje je zvanično otvorio gradonačenik Leskovca Goran… »

Noć muzeja otvorio gradonačelnik

Jug press 21.05.2016
LESKOVAC Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović otvorio je večeras trinaestu Noć muzeja u Leskovcu. “Noć muzeja je za nas posebna i zbog nove postavke koja je prvi put prikazana javnosti prošle godine. Upravo zahvaljujući ovoj postavci, na… »

Stanković: Koordinaciono telo nailazilo na zid ćutanja

Jug press 21.05.2016
MEDVEDJA Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovca, Preševo I Medvedju Zoran Stanković rekao je za JUGpress da taj državni organ podržava multietničke koalicije u ove tri opštine On je na pitanje JUGpressa da li to što su predstavnici… »

Tiho “Ne” ponižavanju većine novinara Niša

Jug press 21.05.2016
NIŠ Novinari i radnici niških medija održali su juče nemi protest u Skupštini Grada Niša u znak protesta protiv, kako navodi Tv Zona ” prljave kampanje koja se protiv njih vodi u proteklih nekoliko meseci”. “Oni su demonstrativno napustili… »

Stefanović, Djordjević i Vulin položili vence na spomenik policajcima

Jug press 21.05.2016
BUJANOVAC Ministri unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbrane Zoran Đorđević iza rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin položili su danas u selu Srpska kuća vense na spomenik nastradalim pripadnicima MUP-a Republike… »

BIRODI :Zašto novinari brane one koji ih drže u prekarijatu?

Jug press 21.05.2016
BEOGRAD-NIŠ Biro za društvena istraživanja saopštava da je juče u Skupštini grada Niša izvedena akcija, koja je potvrdila da je stanje medija u Nišu upravo onakvim kakvom ga identifikujemo u našim monitorinzima, a to znači da je ispod nivoa koji… »