Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 21.05.2016

Čak 83,8 odsto smatra da se prava pacijenata u Srbiji ne poštuju

Nova ekonomija 21.05.2016
Svega 15 odsto građana Srbije zadovoljno je zdravstvenim uslugama, pokazalo je istraživanje koje je u Beogradu sproveo Libek. Istraživanje je pokazalo da 83,8 odsto anketiranih smatra da se prava pacijenata ne poštuju. "Gotovo polovina ispitanih nije… »

Spomenik Dimitriju Tucoviću izmešta se sa Slavije iduće nedelje

Nova ekonomija 21.05.2016
U sklopu rekonstrukcije trga Slavija, sledeće sedmice počeće izmeštanje spomenika i posthumnih ostataka Dimitrija Tucovića, što je preduslov za početak radova, najavio je gradski menadžer Goran Vesić. Grad Beograd je preduzeo sve mere da se ovaj… »

Gradi se novi zatvor u Pančevu vredan 23 miliona evra

Nova ekonomija 21.05.2016
Izgradnja novog zatvora u Pančevu, koji će imati status Kazneno-popravnog zavoda i kapacitet za 500 zatvorenika, počeće krajem sledeće nedelje. U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija rekli su da će budući zatvor biti izgrađen na 10 hektara… »

Radnici FAP-a od utorka ponovo počinju štrajk glađu

Nova ekonomija 21.05.2016
Štrajkački odbor Fabrike automobila Priboj pozvaće radnike da u utorak stupe u generalni štrajk, i to samo dva meseca nakon što je prethodni zamrznut. Razlog su neispunjena obećanja koja im je u martu dala Vlada Srbije. "Prethodno smo dobili čvrsta… »

Na salašu King 273 danas počinje festival ovčarstva

Nova ekonomija 21.05.2016
Na salašu King 273 u blizini Bačke Topole danas će biti održan 14. festival ovčarstva. Festival počinje izložbom ovaca i koza, a potom će se učesnici nadmetati u pečenju i kuvanju specijaliteta od ovčijeg mesa, ali i u striženju ovaca… »

Sedam industrija koje zarađuju na vašoj lenjosti

Nova ekonomija 21.05.2016
Neko vam može dostaviti hranu, odeću vam može neko drugi oprati, opeglati i doneti na kućni prag, neko drugi može da ode po stvari koje ste kupili. Naravno, taj komfor malo i košta i ne utiče baš najbolje na novčanik, ali zato dobro utiče na… »

Počinje obnova Hristovog groba u Jerusalimu

Nova ekonomija 21.05.2016
Hrišćanske vlasti započeće za nedelju dana restauraciju Hristovog groba u Bazilici Svetog groba u Jerusalimu, sagrađenoj na mestu raspeća, sahrane i vaskrsenja Isusa Hrista. To će biti prvi radovi na popravci, ojačanju i konzervaciji grobnice… »

Poljoprivreda bi trebalo da bude prioritet nove Vlade

Nova ekonomija 21.05.2016
Poljoprivreda će biti jedan od tri najvažnija resora nove vlade, najavio je premijer pre nekoliko dana. Zasad nije poznato ko bi mogao biti budući ministar poljoprivrede, ali ko god da bude izabran na tu funkcije imaće težak zadatak. Naime, on će… »

Danas se širom Srbije održava Noć muzeja

Nova ekonomija 21.05.2016
Manifestacija Noć muzeja biće održana danas u oko 50 gradova i opština širom Srbije. Ovogodišnja Noć muzeja, 13. po redu, biće organizovana na 113 mesta u Srbiji i na 70 mesta u Beogradu. Muzeji, galerije i najrazličitije institucije u Beogradu… »

'KidsterCo' pobednik takmičenja 'Start Tel Aviv' u Beogradu

Nova ekonomija 21.05.2016
Startap KidsterCo čiji je glavni proizvod mobilna aplikacija za prodaju i kupovinu iznošenih dečijih stvari pobedio je na trećem takmičenju Start Tel Aviv koje je u petak održano u Beogradu. Aplikaciju su napravile mlade mame Marija Janjušević i… »