Izvor: Pravda arhiva vesti 21.05.2016

Da li treba da se radujemo: Dečanima potvrđeno vlasništvo nad zemljom, a Tači mega zadovoljan!

Pravda 21.05.2016
GRAČANICA/PRIZREN - Ustavni sud Kosova je zaključio dugogodišnji sudski spor u korist Manastira Visoki Dečani i potvrdio vlasništvo manastira nad 24 hektara zemlje koja je 16 godina bila pod sudskim sporom, navodi se u saopštenju Eparhije… »

Donald Tusk drži govor sa milom: Crna Gora slavi 10 godina nezavisnosti!

Pravda 21.05.2016
PODGORICA - Crna Gora obeležava deset godina nezavisnosti svečanim programom i manifestacijama, a centralna proslava biće večeras na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Na svečanosti koja će početi u 20 sati zvanicama i građanima će se obratiti… »

Evo koliko je Tramp potrošio na kampanju - do sada!

Pravda 21.05.2016
VAŠINGTON - Pretendent na republikansku nominaciju za predsedničkog kandidata na izborima u SAD Donald Tramp potrošio je više od 7,5 miliona sopstvenog novca na kampanju u aprilu, čime su njegovi lični troškovi u te svrhe premašili 43 miliona… »

Skandal: Stanislava Pak tvrdi da joj je pretio analitičar Dragomir Anđelković!

Pravda 21.05.2016
BEOGRAD - Stanislava Pak, savetnica predsednika Srbije, u izjavi za N1 je rekla da joj je analitičar Dragomir Anđelković pretio putem SMS poruka. Anđelković negira navode savetnice predsednika Srbije. Pak je u izjavi za N1 rekla da je povod za, kako… »

Ruski ambasador: Šta američki razarač radi 70 kilometara od naše glavne baze?

Pravda 21.05.2016
Rusija je otvorena za konsultacije o postizanju sporazuma u cilju sprečavanja vojnih incidenata sa svim zemljama, kaže ruski ambasador u NATO Aleksandar Gruško. "Već imamo takve sporazume sa nekoliko zemalja, i oni funkcionišu dosta uspešno", rekao… »

Rusija: Prinudno sleteo avion Su-27!

Pravda 21.05.2016
MOSKVA - Ruski avion Su-27 prinudno je sleteo na aerodrom u Lipeckoj oblasti zbog problema na jednom motoru, saopštila je danas uprava pres-službe Ministarstva odbrane Rusije. Ministarstvo odbrane je navelo da je posada spustila Su-27 na vojni aerodrom… »

Pentagon šalje plaćenike i kurdske snage na Raku – glavno uporište Islamske države u Siriji (video)

Pravda 21.05.2016
SIRIJA - Sjedinjene Države ne planiraju da zajedno sa Rusijom od Islamske države oslobađaju sirijski grad Raka. Ovo je saopštila portparolka Pentagona – potpukovnik Mišel Baldansa. Pritom je precizirala: „Mi smo u Siriji skoncentrisani na… »

Da li će Vučić prodati Srbe: Tahirijeva blokira zso - traži pozivni broj i elektromrežu!

Pravda 21.05.2016
BEOGRAD - Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da rad na izradi statuta o Zajednici srpskih opština neće početi sve dok, kako je rekla, "Srbija ne prekine blokadu sporazuma o pozivnom broju i o osamostaljenju elektromreže". "Nismo… »

Kalašnjikov AK-400: Ruska vojska dobija pušku budućnosti

Pravda 21.05.2016
MOSKVA - Proizvođač oružja "Kalašnjikov" ponudio je specijalnim jedinicama ruske vojske "Alfa" najmoderniju automatsku pušku, koja nadmašuje svo prethodno oružje tog tipa proizvedeno u čuvenoj fabrici, prenosi "Raša tudej". Reč je o puški… »

Hrvatski Profesor: Mešanje Hrvatske u srpski evropski put je "sindrom zlostavljanog deteta"

Pravda 21.05.2016
ZAGREB - Profesor Fakulteta političkih nauka u Zagrebu Dejan Jović ističe da na napetu političku situaciju u Hrvatskoj utiču dugotrajne podele društva, kao i da nikom nije u interesu održavanje novih izbora. Kada je reč o mešanju Hrvatske u… »