Izvor: RTS arhiva vesti 21.05.2016

Srpska štafeta bez finala u Londonu

RTS 21.05.2016
Srpska štafeta u disciplini četiri puta 200 metara slobodno nije uspela danas da se plasira u finale na Evropskom prvenstvu u plivanju u Londonu. Andrej Barna bez polufinala na 50 metara slobodno. Štafeta Srbije u sastavu Velimir Stjepanović, Uroš… »

Manastiru Dečani potvrđeno vlasništvo nad zemljom

RTS 21.05.2016
Kosovski ustavni sud zaključio je dugogodišnji sudski spor u korist manastira Visoki Dečani i potvrdio vlasništvo manastira nad 24 hektara zemlje koja je 16 godina bila pod sudskim sporom, navodi se u saopštenju Eparhije raško-prizrenske. U odluci… »

Đukanović: Obnavljanje nezavisnosti Crne Gore važno za region

RTS 21.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da je obnova nezavisnosti Crne Gore na referendumu 21. maja 2006. godine, značajna i za region. Milo Đukanović je na skupu članova nekadašnjeg Pokreta za nezavisnost Crne Gore rekao da je posebno važan… »

Ciklon pogodio Bangladeš, stradalo šest osoba

RTS 21.05.2016
Najmanje šest osoba poginulo je u naletu ciklona Roanu koji je pogodio Bangladeš, a stotine hiljada ljudi su napustili domove, saopštili su zvaničnici. Ciklon je pogodio priobalne oblasti Barisal i Čitagong, a brzina vetra iznosila između 62 i 88… »

Potraga za egipatskim avionom, još uvek nepoznat uzrok pada

RTS 21.05.2016
Avioni i brodovi iz Egipta i još pet zemalja nastavili su da pretražuju šire područje Sredozemnog mora kako bi pronašli ostatke aviona kompanije "Idžipt er", koji se srušio sa 66 putnika i članova posade. Radijus potrage sužen na 64 kilometra… »

Noć muzeja – "Otvori oči u noći"

RTS 21.05.2016
U više od 40 gradova i mesta širom Srbije održana je 13. Noć muzeja. Muzeji, galerije i institucije bili su otvoreni od 17 časova do jedan sat posle ponoći. Povodom ove manifestacije Radio-televizija Srbije pripremila je bogat i raznovrstan program… »

Lideri G7 dogovorili agresivnije mere u borbi sa terorizmom

RTS 21.05.2016
Ministri finansija i guverneri centralnih banaka grupe sedam najrazvijenijih zemalja (G7) postigli su dogovor da se preduzmu agresivnije akcije u borbi protiv finansiranja terorizma i nasilnog ekstremizma koji su, kako su se saglasili, pretnja globalnoj… »

Abortus podelio Hrvatsku, dva skupa u Zagrebu

RTS 21.05.2016
Nekoliko hiljada aktivista inicijative "Hod za život" protestovalo je u Zagrebu zalažući se za zabranu pobačaja, dok je istovremeno održan i kontraprotest onih koji se zalažu za pravo na izbor. Dve devojke su privedene, i ubrzo puštene. Oba skupa u… »

Napadač ubijen u pucnjavi ispred Bele kuće

RTS 21.05.2016
Američka tajna služba saopštila je da su njeni agenti usmrtili napadača koji se približio kontrolnom punktu kod Bele kuće u Vašingtonu i uperio oružje na pripadnike obezbeđenja. Ubijeni muškarac identifikovan je kao Džesi Oliveri iz… »

Pak: Zaustaviti verbalno nasilje nad ženama

RTS 21.05.2016
Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak upozorila je javnost na činjenicu da žene u Srbiji nisu zaštićene od vređanja i verbalnog nasilja i pozvala nadležne organe da reaguju na takvu vrstu pretnji, kojoj je i ona bila izložena. Pak je, povodom… »