Izvor: Sandžak haber arhiva vesti 21.05.2016

Crna Gora slavi Dan nezavisnosti, proslavi prisustvuje i kosovski predsednik Hašim Tači

Sandžak haber 21.05.2016
Podgorica — Crna Gora danas obeležava Dan nezavisnosti jer je 21. maja 2006. godine na referendumu odlučeno da država obnovi samostalnost. Glavna svečanost biće održana u Podgorici, na Trgu nezavisnosti, s početkom u 20 časova. Na skupu će… »

ZAŠTITA OD TERORISTIČKIH NAPADA Francuska uvodi nov sistem provere putnika aviona

Sandžak haber 21.05.2016
Francuska će krajem maja na dva aerodroma testirati registar podataka o putnicima, takozvani “Sistem PNR” (Pašenger Name Record) u cilju otkrivanja potencijalno opasnih pojedinaca, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova u Parizu… »

Predlog zakona! Ako Vam neko upadne u posed možete da pucate a da ne odgovarate!

Sandžak haber 21.05.2016
Novim predlogom Sindikata zaposlenih policije moglo bi da se desi da onaj kome neko provali na posed može da se odbrani, a da za to ne odgovara. Razlog za ovakvu meru sindikata policije je, kako navode, sve veći broj slučajeva u poslednje vreme gde su… »

Ljajić za Danas: Nisam uopšte razgovarao sa premijerom Vučićem o mojoj budućoj funkciji u vladi

Sandžak haber 21.05.2016
Beograd – Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić još nije razgovarao sa Ivicom Dačićem o njegovom eventualnom učešću u budućem sastavu vlade – rečeno je Danasu u kabinetu predsednika Vlade Srbije. Kako nam je rečeno, Aleksandar Vučić… »

ANALIZA IZBORA: Ovo je najbolji rezultat za SDP

Sandžak haber 21.05.2016
Od završetka izbora, svedoci smo brojnih tekstova kojim se analiziraju rezultati i daju ocene tog izbornog izjašnjavanja. Međutim, nijedna od tih analiza ne idu dalje od pukog prebrojavanja glasova, a za to nisu potrebni ni novinari ni analitičari ni… »

Večeras je mubarek noć Lejletul-berat

Sandžak haber 21.05.2016
Osmi mjesec po hidžretskom kalendaru je Ša'ban, jedan od najodabranijih mjeseci u kome je velika prilika za osvajanje Allahove dž.š. ljubavi, milosti i oprosta. Ovaj mjesec neki nazivaju još i el-šehru-l-mu'azam, veličanstveni mjesec.15. šabana je… »

Adem Zilkić podneo ostavku?

Sandžak haber 21.05.2016
Novi Pazar – Na nekim lokalnim portalima pojavila se vest da je reisu-l-ulema IZS Adem Zilkić na današnjoj sednici Rijaseta koja je održana u prostorijama Fakulteta Islamskih nauka podneo ostavku. Ova vest nije potvrđena saopštenjem Rijaseta i… »

Čuli ste za mahmur čorbu! Korejanci izmislili sladoled za trežnjenje!

Sandžak haber 21.05.2016
Stanovnici Južne Koreje najveći su potrošači alkohola u Aziji s 12,3 litara po glavi stanovnika i u toj se zemlji na liječenje mamurluka troši godišnje 126 miliona dolara na preparate od tableta do napitaka i kozmetičkih proizvoda. U… »