Izvor: SEEbiz arhiva vesti 21.05.2016

Trump dosad uložio vlastitih 43,5 milijuna USD u kampanju

SEEbiz 21.05.2016
WASHINGTON - Donald Trump dosad je za svoju predsjedničku kampanju ukupno utrošio vlastitih 43,5 milijuna američkih dolara a samo u travnju potrošio je svojih 7, 5 milijuna dolara kad se približio republikanskoj nominaciji za predsjednika, objavljeno… »

Jović: Hrvatska ima "sindrom zlostavljanog deteta"

SEEbiz 21.05.2016
ZAGREB - Profesor Fakulteta političkih nauka u Zagrebu Dejan Jović mešanje Hrvatske u evropski put Srbije naziva "sindromom zlostavljanog deteta", jer je i sama Hrvatska imala problem pri ulasku u EU. "Hrvatska je imala probleme pri ulasku u EU, sada… »

Nekoliko minuta prije pada aviona detektori otkrili dim

SEEbiz 21.05.2016
KAIRO - Nekoliko minuta prije pada zrakoplova EgyptAira u četvrtak ujutro u Sredozemlje uređaji su otkrili dim u zrakoplovu, pokazuju podaci koji se automatski prenose sa zrakoplova na servere zrakoplovne tvrtke. "U zrakoplovu je bio požar", kazao je… »

Srpski jadarit donosi bogatstvo za Rio Tinto

SEEbiz 21.05.2016
BEOGRAD - Tražeći borne minerale “Rio Tinto” je u severozapadnom delu Srbije, u mestu koje se zove Jadar, slučajno otkrio srpski kriptonit koji bi mogao da donese ogromno bogatstvo kompaniji, pišu australijske novine. “Jadarit hrani budućnost… »

Vučić nije odlučio oko naslednika Verbića i Kori Udovički

SEEbiz 21.05.2016
BEOGRAD - Aleksandar Vučić, kako saznaje B92, nije siguran ko će voditi ministarstvo prosvete, a ko biti na čelu ministarstva uprave i lokalne samouprave. Te funkcije, sada u tehničkom mandatu Vlade, obavljaju Srđan Verbić i Kori Udovički… »

Kanada odobrila prodaju GMO lososa

SEEbiz 21.05.2016
OTTAWA - Zdravstvene vlasti u Kanadi odobrile su prodaju genetski modifikovanog lososa, što je prvi genetski izmenjen pripadnik faune čije će konzumiranje biti dozvoljeno u toj zemlji. U saopštenju kanadskih zdravstevnih vlasti se navodi da je losos… »

HAC bi ipak mogao u privatizaciju

SEEbiz 21.05.2016
ZAGREB - Dok ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković tvrdi da država neće morati angažirati savjetnika za privatizaciju autocesta kako bi povukla 250 milijuna eura kredita od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), uvjeti tog… »

Richemont: Teroristički napadi pritisnuli rezultate

SEEbiz 21.05.2016
BERN - Teroristički napadi u Europi imali su veliki utjecaj na poslovanje švicarske grupe za luksuznu robu Richemont, poznate po Cartier satovima i Van Cleef & Arpels nakitu. Iako je dobit grupe porasla u fiskalnoj godini 2015/16 za 67 posto na 2,23… »

Plinacro: Lanjska dobit investira se u plinovode za LNG terminal

SEEbiz 21.05.2016
ZAGREB - Plinacro je jedno od samo pet državnih poduzeća koje je Vlada oslobodila isplate lanjske dobiti u državni proračun. Pošteđen je te obveze zbog ubrzane realizacije LNG terminala i ulaganja u gradnju plinovoda za taj projekt. Plinacro je… »

Karamarko: Moja supruga će dokazati da se za Petrovićevu tvrtku nije bavila pitanjima energetike

SEEbiz 21.05.2016
ZAGREB - Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko apsolutno je uvjeren će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučiti da on zbog ugovora tvrtke njegove supruge Ane i njegova prijatelja i lobista MOL-a Joze Petrovića nije u sukobu… »