Politika arhiva vesti 21.05.2016

Okončan spor: Manastiru Dečani potvrđeno vlasništvo nad zemljom

Gde investirati 21.05.2016
Ustavni sud Kosova je zaključio dugogodišnji sudski spor u korist Manastira Visoki Dečani i potvrdio vlasništvo manastira nad 24 hektara zemlje koja je 16 godina bila pod sudskim sporom, navodi se u saopštenju Eparhije raško-prizrenske. U odluci… »

Prepucavanje analitičara i Nikolićeve savetnice

RTV 21.05.2016
BEOGRAD - Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak izjavila je da joj je analitičar Dragomir Anđelković pretio putem SMS poruka. Pak je u izjavi za N1 rekla da je povod za vređanje bila izjava Anđelkovića u kojoj je rekao "da je predsednik u… »

Poslanici i odbornici pokreta "Dosta je bilo" potpisali svečane izjave

Blic 20.05.2016
Poslanici i odbornici pokreta "Dosta je bilo" potpisali su večeras u Beogradu izjave kojim su se obavezali na dosledno poštovanje principa tog pokreta. Među najvažnijim principima na koje su se poslanici i odbornici obavezali su borba protiv… »

"Ništa od statuta ZSO dok Srbija ne prekine blokadu"

Vesti online 21.05.2016
Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da rad na izradi statuta o Zajednici srpskih opština neće početi sve dok, kako je rekla, "Srbija ne prekine blokadu sporazuma o pozivnom broju i o osamostaljenju elektromreže". - Nismo počeli… »

Pavle Markov "novi - stari" gradonačelnik Kikinde

B92 21.05.2016
Kikinda -- Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Kikinda za gradonačelnika je izabran član Srpske napredne stranke, Pavle Markov. On je na toj funkciji bio i u prethodnom mandatu, od 2014. godine, dok je za zamenika gradonačelnika izabrana… »

Vulin: Srbija ne zaboravlja pale borce

Blic 21.05.2016
U mestu Srpska kuća kod Bujanovca danas je osveštan spomenik 21 srpskom policajcu, koji su stradali u borbi protiv terorista i Kopnenoj zoni bezbednosti, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakao je da oni… »

Jovan Čavoški: Poseta predsednika Kine pruža velike prilike Srbiji

Kurir 21.05.2016
Mislim da Srbija ima veliku ekonomsku, pa i političku priliku da unapredi svoje odnose sa Kinom i, istovremeno, da zauzme jedan mnogo povoljniji geopolitički i geoekonomski položaj u samom regionu, a i šire u svetu", istakao je saradnik Instituta za… »

Sporazum MUP i vojske o KZB

RTV 21.05.2016
BEOGRAD - Sporazum o saradnji u obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i kontrolom Kopnene zone bezbednosti, potpisali su u bazi Žandarmerije "Kadrova čuka", ministri, unutrašnjih poslova i odbrane, Nebojša Stefanović i Zoran… »

Šešelju prpa od tome nikolića: Poznat sam kao veoma plašljiv čovek!

Kurir 21.05.2016
Umesto lidera radikali na konsultacije kod šefa države šalju Nemanju Šarovića i Natašu Jovanović, uz izgovor da je tako odlučio vrh stranke. Lidera SRS Vojislava Šešelja uhvatila je prpa od susreta s nekadašnjim stranačkim saborcem i kumom, a… »

Više kandidata za premijera Vojvodine

Danas 21.05.2016
Pokrajinski parlament konstituiše se 2. juna Ištvan Pastor biće ponovo predsednik vojvođanske skupštine. Beograd - Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine AP Vojvodine biće održana 2. juna, saopšteno je juče iz kabineta predsednika… »