Politika arhiva vesti 21.05.2016

Da li treba da se radujemo: Dečanima potvrđeno vlasništvo nad zemljom, a Tači mega zadovoljan!

Pravda 21.05.2016
GRAČANICA/PRIZREN - Ustavni sud Kosova je zaključio dugogodišnji sudski spor u korist Manastira Visoki Dečani i potvrdio vlasništvo manastira nad 24 hektara zemlje koja je 16 godina bila pod sudskim sporom, navodi se u saopštenju Eparhije… »

Pak: Zaustaviti verbalno nasilje nad ženama

Novi magazin 21.05.2016
Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak upozorila je danas javnost na činjenicu da žene u Srbiji nisu zaštićene od vređanja i verbalnog nasilja i pozvala nadležne organe da reaguju na takvu vrstu pretnji, a kojoj je i ona bila izložena. "Želim… »

Poslanici "Dosta je bilo" moraju da daju pola svojih primanja stranci

Radio 021 21.05.2016
Partijski porez, kojem je pribegao pokret "Dosta je bilo", poznavaoci oblasti finansiranja političkih stranaka ne ocenjuju kao dobru praksu, iako nema zakonskih prepreka za to. Upravo transparentnost je glavno objašnjenje tog pokreta da odbornicima i… »

Tahiri: Nema ZSO bez rasformirmiranja paralelnih struktura

Blic 21.05.2016
Ministarka za dijalog sa Srbijom u Vladi Kosova Edita Tahiri izjavila je da je uslov za početak rada na formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO) ispunjavanje obaveza Beograda iz ranije postignutih briselskih sporazuma. Ona je za radio… »

Pavle Markov "novi - stari" gradonačelnik Kikinde

B92 21.05.2016
Kikinda -- Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Kikinda za gradonačelnika je izabran član Srpske napredne stranke, Pavle Markov. On je na toj funkciji bio i u prethodnom mandatu, od 2014. godine, dok je za zamenika gradonačelnika izabrana… »

Stefanović i Đorđević položili vence u Srpskoj kući

Politika 21.05.2016
Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran Đorđević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin položili su danas u selu Srpska kuća vence na spomenik nastradalim pripadnicima… »

Čavošški: Prva poseta kineskog predsednika posle 32 godine pruža velike šanse Srbiji

Blic 21.05.2016
Predstojeća poseta kineskog predsednika Sji Đinpinga Srbiji pruža našoj zemlji priliku da svoje odnose sa Kinom podigne na novi nivo, ali i da zauzme mnogo povoljniji geopolitički i geoekonomski položaj u regionu i svetu, ocenjuje saradnik Instituta… »

Policija i Vojska sarađuju na kontroli Kopnene zone bezbednosti

Novi magazin 21.05.2016
Ministri unutrašnjih poslova i odbrane u tehničkoj Vladi Srbije, Nebojša Stefanović i Zoran Đorđević obišli su danas bazu Žandarmerije "Kadrova čuka", gde su potpisali Sporazum o saradnji u obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i… »

Ništa od susreta: Šešelj: Hteo sam kod Tome, al' stranka ne da

Blic 21.05.2016
Lider radikala Vojislav Šešelj neće ići na konsultacije kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića, jer ga je "Predsedništvo SRS-a preglasalo". Konsultacije o formiranju nove vlade bile su prilika da dođe do prvog susreta SRS Šešelja i Nikolića… »

Više kandidata za premijera Vojvodine

Danas 21.05.2016
Pokrajinski parlament konstituiše se 2. juna Ištvan Pastor biće ponovo predsednik vojvođanske skupštine. Beograd - Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine AP Vojvodine biće održana 2. juna, saopšteno je juče iz kabineta predsednika… »