Regioni arhiva vesti 21.05.2016

Nikolić govorio na proslavi 40 godina Univerziteta u Kragujevcu

Ritam grada Kg 21.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je, na svečanosti povodom 40 godina od osnivanja Univerziteta u Kragujevcu, da je neumorno ulaganje države u znanje i razvoj nauke od presudnog značaja da se ne izgubi korak sa razvijenim svetom, da se… »

Najava događaja za ponedeljak

iKragujevac 21.05.2016
U ponedeljak će se održati prezentacija projekta “Kreativni Veliki park grada Kragujevca“ u zgradi Fakulteta inženjerskih nauka - objekat A, ulaz sa bočne strane iz ulice Dr. Elizabet Ros, Mali amfiteatar (AP23) u organizaciji Beogradske nedelje… »

Šta su, zapravo, potpisali ministri policije i vojske i čemu to služi

Jug press 21.05.2016
BUJANOVAC Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Zoran Đorđević obišli su danas bazu Žandarmerije „Kadrova čuka“, gde su potpisali Sporazum o saradnji u obavljanju poslova obezbeđenja administrativne linije sa… »

U junu konstitutivna sednica u Vranju

Jug press 21.05.2016
VRANJE Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada Vranja biće održana u prvoj polovini juna. Dogovor je postignut na današnjem konsultativnom sastanku koji je sazvao predsednik lokalnog parlamenta dr Slobodan Stamenković. Na sednici… »

Univerzitet u Kragujevcu obeležava 40 godina od osnivanja

RT Kragujevac 21.05.2016
Univerzitet u Kragujevcu danas obeležava 40 godina od osnivanja i svoju slavu – Sveti apostol i jevandjelista Jovan Bogoslov. Svečanosti u sali Rektorata prisustvovaće predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ministri u Vladi Srbije… »

Vanredna sednica starog skupštinskog sastava

Jugmedia 21.05.2016
NIŠ – Iako je poznat novi saziv Skupštine grada Niša, niška Skupština će još jednom zasedati u starom sazivu pošto je za 24. maj zakazana njena vanredna sednica. Kako je na sastanku Gradskog veća najavljeno, vanredna sednica Skupštine grada… »

"Pomažemo da imaju i oni koji nemaju"

RT Kragujevac 21.05.2016
Kompanija Delez Srbija u svojim objektima Maksi, Tempo i Shop Go koji su obuhvaćeni projektom Pomažemo da imaju i oni koji nemaju, danas je u Kragujevcu organizovala Dan volontiranja. Sugradjani su bili u prilici da doniraju osnovne životne namirnice… »

Predlog zakona! Ako Vam neko upadne u posed možete da pucate a da ne odgovarate!

Sandžak haber 21.05.2016
Novim predlogom Sindikata zaposlenih policije moglo bi da se desi da onaj kome neko provali na posed može da se odbrani, a da za to ne odgovara. Razlog za ovakvu meru sindikata policije je, kako navode, sve veći broj slučajeva u poslednje vreme gde su… »

Jakovljevići: Naš hleb ima dušu!

OK radio 21.05.2016
Hladno majsko jutro u Vranju, ulica Nemanjina kod Gornje pijace. Grad se već probudio. Iz jednog od lokala na početku ulice širi se omamljujući miris sveže pečenog hleba, peciva i slatkiša. Tu je pekara porodice Jakovljević, osnovana još davne… »

Neolitska žurka u Pločniku

Južne vesti 21.05.2016
Prokuplje Kroz predavanje o neolitu, praktičnoj izradi tkanine i predmeta od gline, uz sportske aktivnosti i promociju knjiga u nalazištu Pločnik kod Prokuplja održana je naučna žurka sa oko 300 učesnika. Učesnicima je najpre održano predavanje o… »