Regioni arhiva vesti 21.05.2016

Predsednik Nikolić u Kragujevcu: Neumorno ulaganje u nauku presudno za razvoj države

iKragujevac 21.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je danas rekao da je neumorno ulaganje države u znanje i razvoj nauke od presudnog značaja da se ne izgubi korak sa razvijenim svetom, da se strateški planira razvoj države i da se ostvaruju nacionalni interesi. -… »

Najava događaja za ponedeljak

iKragujevac 21.05.2016
U ponedeljak će se održati prezentacija projekta “Kreativni Veliki park grada Kragujevca“ u zgradi Fakulteta inženjerskih nauka - objekat A, ulaz sa bočne strane iz ulice Dr. Elizabet Ros, Mali amfiteatar (AP23) u organizaciji Beogradske nedelje… »

Šta su, zapravo, potpisali ministri policije i vojske i čemu to služi

Jug press 21.05.2016
BUJANOVAC Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Zoran Đorđević obišli su danas bazu Žandarmerije „Kadrova čuka“, gde su potpisali Sporazum o saradnji u obavljanju poslova obezbeđenja administrativne linije sa… »

U junu konstitutivna sednica u Vranju

Jug press 21.05.2016
VRANJE Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada Vranja biće održana u prvoj polovini juna. Dogovor je postignut na današnjem konsultativnom sastanku koji je sazvao predsednik lokalnog parlamenta dr Slobodan Stamenković. Na sednici… »

Univerzitet u Kragujevcu danas obeležava 40 godina od osnivanja!

iKragujevac 21.05.2016
Univerzitet u Kragujevcu danas obeležava 40 godina od osnivanja i svoju slavu – Sveti apostol i jevandjelista Jovan Bogoslov. Svečanosti u sali Rektorata prisustvovaće predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, ministri u Vladi Srbije… »

Vanredna sednica: Skupština grada Niša još jednom zaseda u starom sazivu

Blic 21.05.2016
Skupština grada Niša sazvala je za 24. maj vanrednu sednicu, na koju su pozvani odbornici starog skupštinskog saziva, jer nova Skupština nije konstituisana. Kako je najavljeno na sastanku Gradskog veća, sednica je zakazana kako bi bila doneta odluka… »

"Pomažemo da imaju i oni koji nemaju"

RT Kragujevac 21.05.2016
Kompanija Delez Srbija u svojim objektima Maksi, Tempo i Shop Go koji su obuhvaćeni projektom Pomažemo da imaju i oni koji nemaju, danas je u Kragujevcu organizovala Dan volontiranja. Sugradjani su bili u prilici da doniraju osnovne životne namirnice… »

Ako vam neko upadne u kuću i napadne vas, MOĆI ĆETE da GA UBIJETE?!

iKragujevac 21.05.2016
AKO VAM NEKO UPADNE U KUĆU I NAPADNE VAS, MOĆI ĆETE DA GA UBIJETE? Revolucionarni predlog zakona sindikata policije! Razlog za ovakvu meru sindikata policije je sve veći broj slučajeva u poslednje vreme gde su građani kažnjeni zato što su branili… »

Jakovljevići: Naš hleb ima dušu!

OK radio 21.05.2016
Hladno majsko jutro u Vranju, ulica Nemanjina kod Gornje pijace. Grad se već probudio. Iz jednog od lokala na početku ulice širi se omamljujući miris sveže pečenog hleba, peciva i slatkiša. Tu je pekara porodice Jakovljević, osnovana još davne… »

Neolitska žurka u Pločniku

Južne vesti 21.05.2016
Prokuplje Kroz predavanje o neolitu, praktičnoj izradi tkanine i predmeta od gline, uz sportske aktivnosti i promociju knjiga u nalazištu Pločnik kod Prokuplja održana je naučna žurka sa oko 300 učesnika. Učesnicima je najpre održano predavanje o… »