Nauka & Tehnologija arhiva vesti 21.05.2016

Avion na solarni pogon nastavio za Ohajo!

RTS 21.05.2016
„Solarni impuls 2“ nastavio je put oko sveta i rano jutros poleteo iz Oklahome, a tokom dana bi trebalo da sleti u Dejtonu, u američkoj saveznoj državi Ohajo. „Naš cilj je da obiđemo svet solarnim avionom i dokažemo da je to moguće izvesti… »

Stiže modularni telefon koji smo svi dugo čekali

Mondo 21.05.2016
Svi oni koji su planirali kupovinu jedinstvenog modularnog telefona kompanije Google, uskoro će to moći i da učine. Nakon nekoliko odlaganja, Project Ara, modularni pametni telefon je gotovo spreman. Uređaj će biti dostupan programerima ove jeseni… »

Silađi sedmi na 50 metara prsno

Radio 021 21.05.2016
Srpski plivač Čaba Silađi zauzeo je sedmo mesto na 50 metara prsno na Evropskom prvenstvu u Londonu. On je ovu distancu preplivao za 27,72 sekunde. Zlato je osvojio Britanac Adam Piti sa 26,66 sekundi, srebro je pripalo Slovencu Peteru Džonu Stivensu… »

Gondolom na predavanja #Blogomanija (FOTO)

Nova energija 21.05.2016
Mariborsko Pohorje, čiji je najviši vrh 1347 m/nv, najveći je ski centar u Sloveniji. Pohorje vam nudi, pored 40 kilometara ski staze, mnoge staze za šetanje i rekreciju, vožnju bicikle, jahanje konja ili nordijsko skijanje. Zlatna lisica je dijamant… »

Samsung objavio Marshmallow nadogradnju za Galaxy Note edge i Galaxy A9 telefone

Benchmark 21.05.2016
Svega nekoliko nedelja nakon što je objavljena identična nadogradnja za Galaxy Note 4 telefon, Samsung je danas počeo objavu dugoočekivane Marshmallow nadogradnje za evropske verzije fabrički otključanog Galaxy Note edge telefona. Ažuriranje je… »

Hoće li nova pakovanja za cigarete pomoći u borbi protiv pušenja

RTS 21.05.2016
U Velikoj Britaniji misle da hoće. Četiri najveća svetska proizvođača cigareta, među njima i Filip Moris, izgubili su sudski spor protiv vlade koja je donela propis o novom izgledu pakovanja za cigarete. Pakovanja će biti neupadljive maslinasto… »

Kako koristiti „Gugl maps“ bez internet konekcije

RTS 21.05.2016
Često se dešava da je veza sa internetom slaba ili da je uopšte nema, a takav scenario bio bi poguban ukoliko ne znate napamet smernice do željene destinacije. Ne treba brinuti, jer portal „Moto“ nudi objašnjenje na koji način koristiti… »

Rusija predstavila novi špijunski avion!

RTS 21.05.2016
Ministarstvo odbrane Rusije predstavilo je najnoviji tip aviona A-50U za daleko radarsko izviđanje i upravljanje. Raša tudej objavila je video-snimak sa aerodroma „Severni“ u gradu Ivanovo, koji prikazube let novog aviona, kao i njegovu… »

WhatsApp trikovi za koje niste znali

Mondo 21.05.2016
Ako je ovo vaša omiljena aplikacija za dopisivanje, pročitajte ove zanimljive trikove. Upoznati ste sa činjenicom da WhatsApp aplikaciju koristi milijardu ljudi širom sveta. Aplikacija se u poslednje vreme dosta često ažurira, pa je vrlo moguće da… »

Moćni telefoni tek dolaze!

Mondo 21.05.2016
U narednom periodu korisnici mogu očekivati i ovakve telefone. Ove nedelje kompanija Samsung je u Kini predstavila 10nm LPDDR4 6GB RAM memoriju koja bi trebalo da se nađe u novom Galaxy Note 6 pametnom telefonu. Ono što što je zapravo… »