Vojvodina arhiva vesti 21.05.2016

Sutra se vozi "Velika nagrada Novog Sada", danas kvalifikacije

Radio 021 21.05.2016
Trka "Velika nagrada Novog Sada", održava sutra, 22. maja, na Mišeluku. Učestvuje više od 80 takmičara, raspoređenih u 11 klasa i četiri divizije. - Učestvovaće i trkači iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Prošle godine bilo je oko… »

Sejdinović: U Srbiji se ostvaruju najgore noćne more

Slobodna Evropa 21.05.2016
Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), Nedim Sejdinović, u Intervjuu nedelje kaže da je budućnost Radio-televizije Vojvodine, nakon političke čistke uredničke ekipe provincijalizacija tog medija ili svođenje Javnog servisa na ono… »

Pešačenje Fruškom gorom

NoviSad.com 21.05.2016
Novi Sad - Redovna planinarska tura "Pešačimo u prirodi", biće održana sutra, 22. maja, s rutom Popovica - Iriški venac - Manastir Hopovo - Paragovo. Polazak je u 8 sati, redovnom autobuskom linijom broj 74 za Popovicu, a staza je sa usponima dužine… »

Prolećni "ArtSCAPE" danas u Novom Sadu

Moj Novi Sad 21.05.2016
U bašti hotela Vojvodina u Novom Sadu danas u periodu od 15 do 22 časa održaće se prolećna prodajna izložba rukotvorina "ArtScape". Dizajneri i dizajnerke izložiće unikatnu odeću, nakit, torbe, kozmetiku, šolje i druge odevne i ukrasne predmete… »

Fanfare u čast Novog Sada

Dnevnik 21.05.2016
Smeštanjem Akademije umetnosti na Petrovaradinsku tvrđavu, i prostori tog nekadašnjeg nesavladivog fortifikacijskog objekta postali su mesto raznovrsnih umetničkih zbivanja. Tako je za sutra na gornjem platou Petrovaradinske tvrđave kod Sahat kule… »

Petrohemija: Nije bilo eksplozija

RTV 21.05.2016
PANČEVO - Kompanija HIP Petrohemija saopštila je da u procesu proizvodnje danas nije bilo prekida i odbacila navode pojedinih medija da je u pogonima tog preduzeća danas došlo do serije eksplozija. Kako se navodi u saopštenju Petrohemije, proizvodnja… »

Gde u Novom Sadu možete probati ove poslastice?

Luftika 21.05.2016
Ovog puta vodimo vas na mesta gde možete probati originalne italijanske i francuske torte i kolače i to u Novom Sadu. Ljubitelji slatkih ukusa spremite se da probate nove delikatese u našem gradu. Tiramisu #tiramisu #sweet #mmm #best #novisad… »

Otvorena "Fabrika zabave" za decu

Subotica.com 21.05.2016
U atriumu hotela "Galleria" otvorena je "Fabrika zabave", najsavremenija igraonica u gradu za mališane svih uzrasta. U ambijentu kao iz dečje mašte, na oko dve stotine kvadratnih metara, smešteni su „bebi“ kutak za najmlađe do tri godine… »

NS: Radionica "Magični svet keramike"

RTV 21.05.2016
NOVI SAD - Povodom izložbe Muzeja Janus Panonius iz Pečuja, "Magična reč - Žolnai", u Muzeju Vojvodine, Pedagoška služba Muzeja, u nedelju, 22. maja, s početkom u 11 časova, organizuje radionicu "Magični svet keramike" namenjenu deci uzrasta… »

Održan festival stripa u Somboru

RTV 21.05.2016
SOMBOR - U Somboru je održan Prvi festival stripa "Strip fest" na kojem su ljubitelji devete umetnosti imali priliku da upoznaju neke od najpoznatijih crtača srednje generacije, ali i vide kako nastaju stripovi i da ih kupe. Generacije stanovnika bivše… »