Balkan arhiva vesti 24.05.2016

Šest meseci zatvora za "rušenja ćirilice" u Vukovaru

B92 24.05.2016
Vukovar -- Predsednik Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić osuđen je na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog razbijanja dvojezičnih ploča. Josić je nakon izricanja nepravosnažne presude izjavio da je ona politička i da… »

(Video) Drama na ekskurziji: Autobus pun učenika iz bih zapalio se u Crnoj Gori!

Kurir 24.05.2016
Cetinjski vatrogasci ugasili su požar koji je danas zahvatio autobus bosanskih registarskih oznaka. Autobus se zapalio na putu Podgorica-Cetinje u mestu Ulići, a srećom niko nije povređen. Autobus preduzeća "ATP Brod" je na ekskurziju prevozio… »

Svetski intelektualci za smenu Hasanbegovića

RTV 24.05.2016
ZAGREB - Francuski dnevnik Liberasion objavio je otvoreno pismo u kojem je pokrenuta peticija za smenu hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a potpisnici su brojni intelektualci koji poručuju da u Evropi nema mesta ideologiji koju on zastupa… »

MOL plaćao i Karamarkovu firmu

e-Novine 24.05.2016
Dokumenta sa oznakom tajnosti. Hrvatski politički tjednik Nacional objavio je nove tajne dokumente za koje tvrdi da dokazuju kako je konzultant mađarskog MOL-a Josip Petrović, kao član uprave kompanije INA plaćao i tvrtku Soboli, kojom je u to… »

Muftija Cerić stvorio terorističku mrežu u BiH

Mondo 24.05.2016
Glavni bosanski muftija Mustafa Cerić je idejni tvorac terorističke mreže u Bosni i Hercegovini, proizlazi iz dokumenata obaveštajne službe Austrije. Radio televizija Republike Srpske objavila je delove dokumenata austrijske Službe za zaštitu… »

"BiH je iza Albanije i Kosova u korupciji"

B92 24.05.2016
Sarajevo -- Prema poslednjem indeksu prisutnosti korupcije "BiH je iza Albanije i Kosova", rekao je Američki senator Rodžer Viker za Al Džaziru. Tokom prošle godine primljeno je 115 prijava protiv 344 osoba za to krivično delo, piše Klix.ba. Nakon… »

Stranka Domovina: Zabraniti Tita, petokraku i druge komunističke simbole

Kurir 24.05.2016
Politička stranka Projekat Domovina smatra da je nedopustivo da se u demokratskoj Hrvatskoj organizuje proslava povodom rođendana, kako navode, komunističkog diktatora Josipa Broza Tita. Oni su zatražili zabranu korišćenja i nošenja simbola… »

MCP: Đukanović širi govor mržnje prema SPC

RTS 24.05.2016
Mitropolija crnogorsko-primorska optužila je premijera Mila Đukanovića da ponovo pokazuje "mržnju i netrpeljivost" prema najbrojnijoj crkvi u Crnoj Gori. U regovanju povodom intervjua Đukanovića za portal Politiko, a uoči obeležavanja 10 godina od… »

Nafta iz broda zagadila pet kilometara plaža u Albaniji

RTV 24.05.2016
TIRANA - Nafta procurela iz jednog broda zagadila je plažu na jugu Albanije, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Valone Ardi Musta. Musta je rekao da je nafta juče procurela iz broda na terminalu u Zvernecu blizu Valone i zagadila pet kilometara… »

Počela najveća komandno-taktička vežba od nastanka Vojske

N1 Info 24.05.2016
Najveća komandno-taktička vežba od nastanka Vojske Srbije, pod nazivom "Morava 2016", počela je na osnovu naređenja predsednika Srbije Tomislava Nikolića, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Vežbom će biti obuhvaćeni operativni kapaciteti kopnene… »