Društvo arhiva vesti 24.05.2016

Razrešen episkop niški Jovan

Radio 021 24.05.2016
Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) razrešio je danas episkopa niškog Jovana (Purića), ali još nije doneo odluku ko će umesto njega upravljati eparhijom. Episkop niški dospeo je u žižu javnosti prošle godine kada su sveštenici potpisali… »

Ovo svaki roditelj treba da zna: Godišnje u Srbiji nestane oko 700 dece, a evo i kako!

Pravda 24.05.2016
BEOGRAD - U Srbiji godišnje nestane oko 700 dece, ali se na svu sreću najveći broj njih bezbedno vrati kući, dok mali procenat njih završi tragično, rečeno je Tanjugu u nevladinoj organizaciji Astra, posvećenoj iskorenjivanju svih oblika trgovine… »

Počela najveća vežba Vojske Srbije "Morava 2016"

RTS 24.05.2016
Na osnovu naređenja predsednika Republike i odobrenja ministra odbrane počela je velika komandno-taktička vežba snaga Vojske Srbije za reagovanje, pod nazivom "Morava 2016". U vežbi učestvuju različite jedinice, koje izvršavaju zadatke iz prve i… »

U sredu novi protest zbog rušenja objekata u Savamali

Press 24.05.2016
Protest "Čiji grad?" zbog bespravnog rušenja objekata u beogradskom kvartu Savamala biće održan sutra u 18 h ispred Skupštine grada Beograda. Foto:B92.net Protest organizuje Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd". U pozivu se navodi da će protest protiv… »

Nevreme oštetilo pedesetak kuća u okolini Jagodine

RTV 24.05.2016
JAGODINA - Pedesetak kuća u selu Dragocvet je oštećeno u nevremenu koje je danas oko 14.00 sati zahvatilo Jagodinu i okolinu. Prema izjavama očevidaca, oluja je nosila crepove s krovova i plastenike, čupala drveće. Selo je obišao gradonačelnik… »

Koha: Stanovnici Dečana neće poštovati odluku suda

RTS 24.05.2016
Vlasti i stanovnici opštine Dečani neće poštovati prošlonedeljnu odluku kosovskog Ustavnog suda kojim se imovina dva preduzeća u društvenom vlasništvu, "Apiko" i "Ilirija", ustupa manastiru u Dečanima, piše prištinski list "Koha ditore"… »

RTV: Smenjeni najavljuju tužbe, druga strana traži koeficijente na uvid

Radio 021 24.05.2016
Smenjeni novinari i urednici Radio-televizije Vojvodine podneće tužbu zbog narušavanja ugleda dostojanstva i profesionalnog integriteta, piše Danas. Novosadski advokat Slobodan Beljanski kaže da se radi o povredi nekoliko zakona, kao i kršenju… »

Šta je Vučić napisao o odlasku legende

Mondo 24.05.2016
Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić upisao se danas u sedištu SPS u knjigu žalosti povodom smrti glumca Velimira Bate Živojinovića. Foto: Kancelarija za saradnju s medijima Vučića su u SPS-u dočekali lider Ivica Dačić sa stranačkim… »

Vučić sa albanskom operskom pevačicom Invom Mulom

RTS 24.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas albansku opersku pevačicu svetske reputacije Invu Mulu, koja će nastupati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u operi Boemi Đakoma Pučinija. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, gostovanje… »

Ombudsman: Kontrola Komunalne policije u vezi Savamale

RTV 24.05.2016
BEOGRAD - Zaštitnik gradjana Saša Janković izjavio je da je u toku postupak kontrole rada Komunalne policije u Beogradu u vezi sa rušenjem objekata u četvrti Savamala, prenosi list Danas. Janković je naveo da se izjave gradjana i izjave načelnika… »