Izvor: Al Jazeera/Balkan arhiva vesti 24.05.2016

Crna Gora: Izgorio autobus iz BiH, nema povrijeđenih

Al Jazeera 24.05.2016
Autobus je na ekskurziju prevozio učenike Osnovne škole 'Nikola Tesla' iz Dervente. Nema povrijeđenih u požaru u autobusu koji je prevozio učenike Osnovne škole "Nikola Tesla" iz Dervente, na magistralnom putu Podgorica-Cetinje u mjestu Ulići… »

Mediji: MOL plaćao i Karamarkovu firmu

Al Jazeera 24.05.2016
Karamarko je navodno bio angažiran u izradama analiza za kompaniju INA, koja je tad već bila u suvlasništvu MOL-a. Hrvatski politički tjednik Nacional objavio je nove tajne dokumente za koje tvrdi da dokazuju kako je konzultant mađarskog MOL-a Josip… »

Počela do sada najveća vježba Vojske Srbije

Al Jazeera 24.05.2016
Velika vježba kopnene i avijacijske komponente vojske pod nazivom 'Morava 2016' trajat će nekoliko dana. Na teritoriji Srbije počela je velika komandno-taktička vježba snaga Vojske Srbije za reagiranje, pod nazivom "Morava 2016", na osnovu naređenja… »

Pijavica prohujala kroz Jagodinu

Al Jazeera 24.05.2016
Vrtlog sličan tornadu u 15 minuta oštetio je krovove, plastenike i poljoprivredne mašine, a najveća šteta u selu Dragocvet. Olujno nevrijeme, praćeno kišom, ledom i jakim vjetrom, koje je popodne zahvatilo Jagodinu i dio centralne Srbije, oštetilo… »

Kredit MMF-a za BiH 550 miliona eura

Al Jazeera 24.05.2016
Novi aranžman sa MMF-om podrazumijeva privatizaciju, restrukturiranje ili likvidaciju javnih preduzeća koja posluju s gubitkom. Nakon višednevne posjete delegacije Međunarodnog monetarnog fonda Bosni i Hercegovini i susreta sa entitetskim i državnim… »

Vučić: Srbija mora biti stub stabilnosti u regionu

Al Jazeera 24.05.2016
Mandatar Aleksandar Vučić najavio da će pozvati sve političke partije na razgovor o formiranju nove vlade. Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sljedeće sedmice početi razgovore o njenom formiranju. "Od početka… »

Rudnik Resavica otpušta radnike

Al Jazeera 24.05.2016
Rudnik Resavica jedno je od deset preduzeća kojima uskoro ističe rok zaštite od stečaja. Krajem mjeseca ističe rok do kada je Vlada Srbije štitila javna preduzeća od kreditora i novčano, putem subvencija, pomagala njihovo poslovanje. Javno… »

Kovač: Hrvatska i Srbija kao Njemačka i Francuska nakon rata

Al Jazeera 24.05.2016
Hrvatska je spremna pomoći svim svojim susjedima u euroatlantskim integracijama, poručuje šef hrvatske diplomatije. Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač poručio je kako je hrvatska ambicija sa Srbijom izgraditi odnose kakve su… »

Pola Vučićevog programa odnosi se na ekonomiju

Al Jazeera 24.05.2016
Dosadašnjem i budućem premijeru Aleksandru Vučiću na prvom mjestu su radna mjesta i smanjenje nezaposlenosti. Polovica od 10 točaka programa nove Vlade Srbije odnosi se na ekonomiju, a značajan dio pripada i obrazovanju, zdravstvu i europskim… »