Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 24.05.2016

Šest meseci zatvora za "rušenja ćirilice" u Vukovaru

B92 24.05.2016
Vukovar -- Predsednik Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić osuđen je na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog razbijanja dvojezičnih ploča. Josić je nakon izricanja nepravosnažne presude izjavio da je ona politička i da… »

Izgoreo đački autobus na putu Podgorica – Cetinje / VIDEO

B92 24.05.2016
Podgorica -- Na magistralnom putu Podgorica – Cetinje zapalio se autobus kojim su učenici iz Dervente doputovali na ekskurziju u Crnu Goru, javljaju Večernje novosti. Incident se dogodio u mestu Ulići, a u autobusu se nalazili učenici Osnovne škole… »

"BiH je iza Albanije i Kosova u korupciji"

B92 24.05.2016
Sarajevo -- Prema poslednjem indeksu prisutnosti korupcije "BiH je iza Albanije i Kosova", rekao je Američki senator Rodžer Viker za Al Džaziru. Tokom prošle godine primljeno je 115 prijava protiv 344 osoba za to krivično delo, piše Klix.ba. Nakon… »

Crna Gora od Srbije traži izručenje Olivere Ilinčić

B92 24.05.2016
Podgorica -- Crnogorski pravosudni organi raspisali su poternicu za srpskom državljankom Oliverom Ilinčić, koja slovi za kreatora i aktera budvanskih korupcionaških afera. Podgoričke "Dnevne novine" navode da crnogorske službe bezbednosti imaju… »

Ponovljanje suđenja Sanaderu i HDZ-u zbog korupcije

B92 24.05.2016
Zagreb -- Novo suđenje bivšem premijeru i nekadašnjem predsedniku HDZ-a Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u slučaju "Fimi-medija" počeće 6. juna. Tokom novog suđenja biće ispitano oko 220 svedoka rekla je novinarima zamenica direktora Kancelarije… »

EK: Optimizam Kovača je dobar znak za Srbiju

B92 24.05.2016
Brisel -- Optimizam ministra Mira Kovača o rešenju za hrvatske uslove i konsenzus oko otvaranja poglavlja 23 u pristupnim pregovorima Srbije predstavlja dobar znak. Takođe, to znači i moguću indikaciju napretka, kažu za Tanjug u Evropskoj komisiji… »

VICE:U džamiji crnogorskog imama poginulog boreći se za ID

B92 24.05.2016
Adem Mustafić je deset godina služio kao imam u Baru, gradu u kome se danas nalazi jedna od najvećih džamija u regionu. Krajem aprila, potvrđeno je da je poginuo u Siriji boreći se za Islamsku državu. Iako se u medijima često pisalo o ljudima koji… »

EU "prebacuje" Žbogara iz Prištine u Skoplje?

B92 24.05.2016
EU će na leto imenovati novog ambasadora u Makedoniji, a kao vodeći kandidat za funkciju šefa delegacije Unije u Skoplju pominje se Samuel Žbogar. Slovenačkom diplomati uskoro ističe mandat Visokog predstavnika EU u Prištini. To javlja dopisnik… »