Izvor: Blic arhiva vesti 24.05.2016

Vučić: Sve zovem na razgovore, i Dačića, ali ne znači da će svi biti u novoj borbenoj vladi

Blic 24.05.2016
Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić rekao je danas da će od sledeće nedelje uputiti pozive "svima koji žele da razgovaraju o tome šta je to što zajednički može da se uradi za Srbiju" i dodao da to ne znači i da će sve te stranke biti… »

Šef forenzičara: Ne znamo da li je eksplozija izazvala pad "Idžiptera"

Blic 24.05.2016
Šef egipatske forenzičke službe demantovao je danas izveštaje da preliminarna istraga tela, pronađenih nakon pada aviona egipatske aviokompanije "Idžipter" u Sredozemnom moru, ukazuje da je u letelici došlo do eksplozije usled čega je avion pao… »

Akcija u zoru: Započela evakuacija migranata iz kampa Idomeni

Blic 24.05.2016
Grčki zvaničnici su od jutros evakuisali 1.528 osoba iz neformalnog izbegličkog kampa u Idomeniju i prebacili ih u sedam različitih smeštajnih centara, saopštila je policija. Evakuacija je obavljena u okviru policijske akcije "pražnjenja kampa"… »

Pronađeno telo nestale veslačice u Dunavu, roditelji potvrdili da se radi o Katarini K.

Blic 24.05.2016
Roditelji su identifikovali telo devojčice koje je izvučeno danas iz Dunava kod "Žeželjevog mosta" u Novom Sadu i potvrdili da je reč o njihovoj petnaestogodišnjoj kćerki Katarini K. Telo je izvučeno u 11.30 časova, a devojčica je stradala pre… »

Erdogan: Vizna liberalizacija, pa readmisija migranata

Blic 24.05.2016
Turska neće preduzimati dalje korake u cilju primene sporazuma sa EU o readmisiji migranata sve dok ne bude napretka po pitanju vizne liberalizacije za turske građane, rekao je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. On je upozorio da će turski… »

Gojkovićeva: Konstitutivna sednica parlamenta do 4. juna

Blic 24.05.2016
Funkcionerka SNS i dosadašnja predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da još ne zna tačan datum održavanja konstitutivne sednice parlamenta, ali da će ona biti održana u zakonskom roku, do 4. juna. - Ne bih da nagađam datum… »

Tabaković: U maju počinje rast međugodišnje inflacije

Blic 24.05.2016
Međugodišnja inflacija u Srbiji će u maju otpočeti rast koji će početkom sledeće godine stići u granice cilja, nakon čega bi trebalo da se stabilizuje na nivou od nešto iznad tri odsto, izjavila je danas guvernerka Jorgovanka Tabaković… »

Predstavnica OEBS za slobodu medija zabrinuta za Radio-televiziju Vojvodine

Blic 24.05.2016
Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je da je zabrinuta zbog odluke da preko noći bude smenjen ceo uređivački kolegijum Radio-televizije Vojvodine, i da bez konkursa bude zamenjen novim urednicima. - Time se definitivno šalje… »

Dinar slabi i sutra, kurs 122,9087

Blic 24.05.2016
Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 122,9087 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Nacionalna valuta će prema jedinstvenoj valuti evrozone na istom nivou kao pre mesec dana, a na… »

Prva odluka sabora: Smenjen episkop niški Jovan

Blic 24.05.2016
Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) razrešio je danas episkopa niškog Jovana (Purića), a za administratora te eparhije izabran je episkop raško- prizrenski Teodosije. U saopštenju SPC se navodi da je Sabor takvu odluku doneo na zahtev eiskopa… »