Izvor: Dojče vele arhiva vesti 24.05.2016

Kancelarka nema izbora

Dojče vele 24.05.2016
Angela Merkel neće odustati od dogovora oko izbeglica s Turskom, bez obzira na sve drskosti koje stižu iz Ankare. Nemačka kancelarka jednostavno nema drugu alternativu, smatra Jens Turau. Prijateljski – tako je, priča se, predsednik Redžep Tajip… »

Austrijske podele brinu ljude sa Balkana

Dojče vele 24.05.2016
Novi austrijski predsednik je Aleksander van der Belen. On najavljuje reforme i nova radna mesta, kao i ujedinjenje veoma različitih političkih tabora. Te podele osećaju i ljudi iz bivše SFRJ koji žive u Austriji. Predsednička izborna trka bila je… »

Žene protiv ortačko-burazerskog sistema

Dojče vele 24.05.2016
Tri žene koje rade u Specijalnom tužilaštvu za borbu protiv korupcije u Skoplju postale su u dobrom delu makedonske javnosti – heroji. Lumi Bekiri već je poznat kao učesnik „Šarene revolucije“. Taj dvadesetjednogodišnji student već nedeljama… »

Rak kože za volanom

Dojče vele 24.05.2016
Rak kože češće se javlja na levoj strani lica nego na desnoj. Isto tako, levo oko je češće pogođeno kataraktom nego desno. Jedan lekar iz Los Anđelesa tvrdi da je otkrio zašto je to tako. Sve je počelo s jednim pacijentkinjom. Dr Brajan Bokser… »

Proračunato neslaganje

Dojče vele 24.05.2016
Sastanak stranke Alternativa za Nemačku (AfD) i Centralnog saveta muslimana u Nemačkoj nije uspeo. Prekinut je posle samo sat vremena. To očigledno nikoga u toj zemlji nije iznenadilo... „Nije iznenađenje to što razgovor između Aletrnative za… »