Izvor: e-Novine arhiva vesti 24.05.2016

Jačanje kulturne saradnje Albanije i Srbije

e-Novine 24.05.2016
Vučić primio albansku opersku pevačicu Invu Mulu. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je u utorak albansku opersku pevačicu svetske reputacije Invu Mulu, koja će nastupati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u operi Boemi Đakoma… »

Šta sve ne možeš u Srbiji kad si HIV pozitivan

e-Novine 24.05.2016
Strani studenti u čeljustima srpske birokratije. U dokumentu Ministarstva prosvete Srbije za dodelu stipendija u okviru programa "Svet u Srbiji," stoji da su studenti koji žive sa HIV-om nepoželjni. Od kandidata se traže uverenja da ne boluju od neke… »

MOL plaćao i Karamarkovu firmu

e-Novine 24.05.2016
Dokumenta sa oznakom tajnosti. Hrvatski politički tjednik Nacional objavio je nove tajne dokumente za koje tvrdi da dokazuju kako je konzultant mađarskog MOL-a Josip Petrović, kao član uprave kompanije INA plaćao i tvrtku Soboli, kojom je u to… »

Filmska faktografija i emocije

e-Novine 24.05.2016
Jugoslovenski film očima stvaraoca. Autor Predrag Delibašić smešta događaje u društveni kontekst obazrivošću blagonaklonog hroničara piše o tuđim greškama, čak i kada je njihova loša namera neupitna. Ima tu, na momente, i viška emocija, i… »

Ako ikada odem odavde, neću se ni okrenuti

e-Novine 24.05.2016
Izliv Srbije u mozak. Sedim sa drugarom i pričam, da ne kažem kiptim po ko zna koji put, jer iznova shvatam da živimo u paralizovanoj guzici od zemlje, koja je zatrovana pećinskim nacionalizmom. I umesto da se bavimo stvarima koje se tiču naših… »

Dodik, skica za konzilijum

e-Novine 24.05.2016
Šumski firer na TV Happy: Tupost je neuništiva. Šampion “Greatest Shits” izjava, najveći Srbin među Srbima s one strane Drine, amater-istoričar i wannabe pacijent, Dodik Milorad Mile, ponovo je osvanuo na TV Happy gde je pokušao i uspeo da sebe… »

Pravoslavni poštari

e-Novine 24.05.2016
MUP i Žandarmerija kao radnici obezbeđenja ikone. Nemoguće je, ukoliko razmišljate racionalno, kao nešto drugo osim šale prihvatiti sledeću vest koju objavljuje Kurir – Pripadnici elitne jedinice MUP-a Srbije, Žandarmerije, u svojstvu službenih… »

Turska u EU tek u sledećem milenijumu

e-Novine 24.05.2016
Dejvid Kameron, premijer Velike Britanije. Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da bi mogle da prođu decenije dok Turska ne postane članica Evropske unije, a sudeći po napretku koji trenutno ostvaruje, to bi moglo da se desi tek 3000. godine… »

Maturanti u Pljevljima, srpske patriote

e-Novine 24.05.2016
Oj, Kosovo, Kosovo. Oko toga da li je Kosovo, realnosti na terenu unatoč, i dalje sastavni deo Srbije, kako tvrde profesionalne “patri(j)ote”, ili je ipak neovisna država, kakvim ga smatraju trezvene i racionalne individue, još se i može… »

Umetnici žele Britaniju u EU

e-Novine 24.05.2016
Apel građanima. Skoro 300 britanskih umetnika i ljudi iz kulture pozvalo je glasače da podrže ostanak Velike Britanije u Evropskoj uniji navodeći da bi Bregzitom ta zemlja bila "autsajder koji viče sa strane" Među potpisnicima pisma su glumci… »