Izvor: Jugmedia arhiva vesti 24.05.2016

Vranje dobija novo rukovodstvo 15. juna

Jugmedia 24.05.2016
VRANJE – Predsednik odlazećeg saziva Skupštine, Slobodan Stamenković, doneo je odluku o aodržavanju konstititutivne sednice novog saziva Skupštine grada Vranja, koja je zakazana za 15. jun. Sednica je zakazana na osnovu člana 56. stav 3. Zakona o… »

KARNEVAL Dašak Brazila i u Vranju

Jugmedia 24.05.2016
VRANJE – Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić” bili su najbolji na kvalifikacionom takmičenju “Olimpijskog karnevala” u Vranju, čime su stekli šansu da se nadmeđu sa još osam škola za nagradu od 100.000 dinara. U Sportskoj hali u Vranju… »

Evropski dan parkova sa malo vranjskog zelenila

Jugmedia 24.05.2016
VRANJE – Već 15 godina zaredom, Srbija obeležava 24. maj, dan kada se javnosti skreće pažnja na značaj zelenih površina. Vranje ovaj datum dočekuje sa ukupno pet parkova površine od oko 36.200 metara kvadratnih, a najveći je Gradski park ili… »

Mirovni marš Leskovčanima zaličio na Gay paradu

Jugmedia 24.05.2016
LESKOVAC – Žene za mir, uz podršku Žena u crnom, marširale su danas popodne leskovačkim ulicama u okviru akcije “Sve za mir, zdravlje i znanje ništa za naoružanje” a građanima je marš zaličio na Paradu ponosa jer su se u koloni vijorile… »

Biblioteka proslavila krsnu slavu

Jugmedia 24.05.2016
LESKOVAC – U Narodnoj biblioteci u Leskovcu danas je obeležena krsna slava sveti Ćirilo i Metodije, na kojoj je domaćin bila bibliotekarka Svetlana Cvetaković. Jerej Miroslav Jovanović je nakon sečenja kolača govorio o potrebi čuvanja i… »

Osuđenik iz leskovačkog zatvora najbolji pisac među drugovima

Jugmedia 24.05.2016
LESKOVAC – U zatvoru sam naučio da je lako oprostiti drugome, ali je najteže sebi, kazao je Miroslav Mihajlović, jedan od pobednika tradicionalnog Festivala osuđeničkog stvaralaštva u valjevskom “sivom domu”. Mihajlović, osuđenik u Leskovcu… »

BIZARNO Pokušao da se ubije slatkišima

Jugmedia 24.05.2016
LESKOVAC – Lekari leskovačkog Urgentnog centra morali su prošlog vikenda da spašavaju tridesetogodišnjeg muškarca koji je za jedno popodne pojeo 20 čokolada, kantu krema i popio 6 litara Coca – Cole. Pacijent je upao u hiperglikemiju a lekari su… »

Nadoknada nezaposlenima danas i 26. maja

Jugmedia 24.05.2016
LESKOVAC – Nacionlna služba za zapošljavanje u Leskovcu saopštila je da se danas isplaćuje redovna novčana nadoknada nezaposlenim licima za april, a 25. maja nezaposlenima sa područja Kosova i Metohije. Isplate se vrše preko Poštanske… »

Renovirane zdravstvene ambulante u Tulovu i Velikoj Kopašnici

Jugmedia 24.05.2016
LESKOVAC – U selu Tulovu završeni su radovi na rekonstrukciji zdravstvene ambulante, u čiju adaptaciju je lokalna samouprava uložila 550.000 dinara. Tim sredstvima zamenjeni su dotrajala krovna konstrukcija, oluci i lamperija, a fasada i unutrašnji… »

Nove klupe i zaštitni stubići u centru grada

Jugmedia 24.05.2016
LESKOVAC – U centru Leskovca krenulo se sa ugradnjom zaštitnih prohromskih stubića duž Bulevara Oslobođenja, kao i postavljanjem dvostranih klupa. Klupe su postavljene i na platou preko puta Modne kuće, između kojih su ugrađene potpore za… »