Izvor: Južne vesti arhiva vesti 24.05.2016

Razrešen episkop niški Jovan

Južne vesti 24.05.2016
Niš Sveti Arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve razrešio je niškog episkopa Jovana dužnosti, kako kažu, na njegov lični zahtev. Vladika Jovan već skoro godinu dana nije bio na toj poziciji već na, kako je ranije rečeno, odsustvu zbog… »

Duo Naise pozvan u reprezentaciju Srbije

Južne vesti 24.05.2016
Niš Rukometašica Naise Anastazija Đoković našla se na spisku od 17 igračica koje će se suprotstaviti za utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Švedskoj protiv Ukrajine i Italije. Na širem spisku našla se i Hristina Nedeljković… »

"Dani višnje" krajem juna u Prokuplju

Južne vesti 24.05.2016
Prokuplje Uz niz kulturno-zabavnih sadržaja, predavanja iz poljoprivrede, izložbe, koncerte, izbor za mis višnje i proglašenje najboljih višnjara, u Prokuplju i selu Velika Plana 24. i 25. juna biće održani 11. "Dani višnje". Predsednik… »

Konstantin na trenutke parirao Partizanu

Južne vesti 24.05.2016
Niš Košarkaši niškog Konstantina poraženi su od Partizana u poslednjem kolu B grupe Superlige rezultatom 86:62 i 5. porazom u ovom takmičenju završili sezonu. Nišlije su samo na momente uspele da pariraju najtrofejnijem srpskom klubu. Iako su… »

Mirovni marš u Leskovcu uz uvrede i psovke

Južne vesti 24.05.2016
Leskovac Žene za mir, uz podršku Žena u crnom, marširale su u utorak leskovačkim ulicama u okviru akcije “Sve za mir, zdravlje i znanje, ništa za naoružanje”, a građanima je marš zaličio na gej paradu jer su se u koloni vijorile zastave… »

Novi direktori Toplane i “Gorice” izabrani uz bojkot opozicije

Južne vesti 24.05.2016
Niš Odbornici niške Skupštine na hitnoj sednici imenovali su za vršioca dužnosti direktora Toplane Zorana Stojanovića, aktuelnog predsednika Opštine Medijana, dok je na poziciju v.d. direktora “Gorice” postavljen Nenad Mišić. Opozicija… »

Paprena cena prenosa sednica Skupštine Niša

Južne vesti 24.05.2016
Niš Poreski obveznici Niša će za televizijski prenos svakog pojedinačnog dana zasedanja Skupštine Grada plaćati po milion dinara. To je, primera radi, 10 puta skuplje od kompleksnog TV prenosa kompletne ceremonije otvaranja i zatvaranja Filmskih… »

Usvojen Plan o pružnoj obilaznici oko Niša

Južne vesti 24.05.2016
Niš Jednoglasnim usvajanjem Plana generalne regulacije obilazne pruge oko Niša na sednici Skupštine Grada stvorili su se uslovi za eksproprijaciju skoro 1.500 parcela. Ovim je, kažu u vlasti, načinjen prvi konkretan korak ka izmeštanju pruge iz… »

"Hitnoj" popisana 3 automobila, a račun blokiran na 11 miliona

Južne vesti 24.05.2016
Niš Niškoj Hitnoj pomoći izvršitelji su popisali 3 automobila vrednosti 300.000 dinara bez kojih može da ostane ako ova zdravstvena ustanova ne plati poreski dug od 1,2 miliona dinara, i to u situaciju u kojoj joj je račun, prema podacima Narodne… »

Vučić: Nova Vlada na 7 dana u niškoj kasarni

Južne vesti 24.05.2016
Niš Najavljujući novine u funkcionisanju Vlade Srbije, mandatar Aleksandar Vučić rekao je da će ovo telo raditi i po 7 dana van Beograda, a prva stanica će, kako je najavio, biti Niš. Izmeštanje Vlade iz Beograda, prema njegovim rečima… »