Izvor: N1 Info arhiva vesti 24.05.2016

Vučić: Razgovaraću sa svima, ali neće svi biti u Vladi

N1 Info 24.05.2016
Razgovaraćemo sa svima koji to žele i od početka sledeće nedelje ćemo svima uputiti poziv za razgovor o budućnosti Srbije, ali to ne znači da će svi oni biti deo Vlade Srbije, rekao je mandatar za sastav nove srpske vlade Aleksandar Vučić… »

Pronađeno telo u Dunavu kod Žeželjevog mosta

N1 Info 24.05.2016
Telo ženske osobe pronađeno je danas u Dunavu u blizini Žeželjevog mosta u Novom Sadu. Agenciji Beta je potvrđeno da je reč o telu petanestogodišnje devojčice K.K. koja se utopila tokom treninga veslačkog kluba "Danubius 1885". Telo su našli… »

Maja Gojković: 4. jun rok za konstitutivnu sedicu palamenta

N1 Info 24.05.2016
Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke Maja Gojković izjavila je da je 4. jun rok da se održi konstitutivna sedica palamenta, napominjući da će se tačan datum znati posle Skupštine SNS. Konstituisanje nije samo… »

Srpski novinari protestovali u Prištini

N1 Info 24.05.2016
Ispred zgrade Radio Kosova u centru Prištine protestovali su medijski radnici i građani u organizaciji UNS Kosova, zbog kršenja zakona u procesu izbora direktora kanala 2 RTK. Predsednik UNS Kosova Budimir Ničić rekao je da UNS Kosova sa ovog skupa… »

Vukovar: Šest meseci zatvora za razbijanje ćiriličnih tabli

N1 Info 24.05.2016
Predsednik Štaba za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić u utorak je u vukovarskom Opštinskom sudu osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog organizovanja nereda koji su 2013. doveli do razbijanja dvojezičnih tabli u tom gradu… »

Pijavice i nevreme u Jagodini i Pomoravskom okrugu

N1 Info 24.05.2016
Jaka kiša sa olujnim vetrom, grmljavinom i gradom pogodila je u utorak poslepodne Jagodinu, Ćupriju i Paraćin. Kako su rekli agenciji Beta u Radarskom centru Bešnjaja, grad veličine trešnje je padao u Batincu kod Ćuprije, kao i u Miloševu kod… »

Protest zbog placa koji je pripao Visokim Dečanima

N1 Info 24.05.2016
Predsednik opštine Dečani Rasim Seljmanaj pozvao je građane u četvrtak u podne na mirni protest, zbog odluke Ustavnog suda da manastiru Visoki Dečani potvrdi vlasništvo nad 24 hektara zemlje koja je 16 godina bila predmet sudskog spora. Seljmanaj je… »

Sudar četiri automobila u Bulevaru Mihajla Pupina

N1 Info 24.05.2016
Jutros u 8.08 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u Bulevaru Mihajla Pupina kod "Srbijašume", prenosi Blic. "U udesu su učestvovala četiri automobila, a uviđaj je trenutno u toku", rekli su iz biro MUP-a za Blic. Potparolka Hitne pomoći dr Nada… »

Evropa poslala u orbitu dva nova satelita

N1 Info 24.05.2016
Evropa je danas u orbitu uspešno poslala dva nova satelita za navigacioni sistem Galileo, saopštila je danas francuska kompanija Arijanespas (Arianespace). Ruska raketa Sojuz lansirana je u 10.48 iz raketnog centra u Francuskoj Gvajani sa 13. i 14… »

Razrešen episkop niški Jovan

N1 Info 24.05.2016
Sabor Srpske pravoslavne crkve na današnjem zasedanju usvojio je molbu episkopa niškog Jovana i razrešio ga dužnosti daljeg upravljanja eparhijom, kao i dužnosti eparhijskog arhijereja. "Ovim se dosadašnji episkop niški gospodin Jovan stavlja na… »