Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 24.05.2016

Tabaković: Građani već osećaju boljitak zbog ekonomskog rasta Srbije

Nova ekonomija 24.05.2016
Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da je očigledan oporavak ekonomskog rasta Srbije, i to baziran na dugoročnoj osnovi, tako da je prognoza NBS da će rast na kraju ove godine biti između 2,3 i 2,5 odsto. Jorgovanja… »

Desetine hiljada ljudi u Belgiji protestuje protiv zakona o radu

Nova ekonomija 24.05.2016
Desetine hiljada demonstranata prošetalo je danas ulicama Brisela u znak protesta zbog socijalne i ekonomske politike belgijske vlade, a sindikati navode da će nove mere uticati na državno blagostanje. Vodeći sindikati, pod sloganom "Čaša se… »

Više hiljada građana okupilo se na protestu zbog smena na RTV

Nova ekonomija 24.05.2016
Više hiljada građana okupilo se sinoć u Novom Sadu na protestu zbog smena na Radio televiziji Vojvodine (RTV) i uputilo zahtev za neopozive ostavke kompletnog sastava Upravnog odbora RTV-a. "Zahtevamo neopozive ostavke Upravnog odbora i poništavanje… »

Za deset radnih mesta u 'Ikei' prijavilo se 3.491 kandidata

Nova ekonomija 24.05.2016
Na konkursu Ikee za 10 radnih mesta u robnoj kući u Bubanj potoku i u centralnoj kancelariji kompanije za jugoistočnu Evropu u Beogradu stigla je 3.491 prijava. Kako je saopštila ta švedska kompanija koja proizvodi i prodaje opremu za kuću, najveće… »

NUNS pozvao novinare da sutra dođu na protest inicijative "Ne davimo Beograd"

Nova ekonomija 24.05.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozivalo je novinare i medijska radnike da se pridruže protestu Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" sutra u 18.00 ispred Skupštine Beograda, koja će nakon protesta organizovati šetnju u znak podrške… »

Vlada će preporučiti javnim preduzećima da ne blokiraju 'Galeniku'

Nova ekonomija 24.05.2016
Vlada Srbije trebalo bi ove nedelje da donese zaključak kojim javnim preduzećima preporučuje da ne blokiraju Galeniku. Produženi rok za podnošenje prijava za partnerstvo sa tom kompanijom ističe 27. maja, par dana pre nego što fabrika lekova gubi… »

Vujović: Za Srbiju je prioritet razvoj infrastrukture

Nova ekonomija 24.05.2016
Ministar finansija Dušan Vujović ocenio je da je za Srbiju prioritet razvoj infrastrukture jer je to jedan od glavnih uslova za stimulisanje privrednog rasta. Vujović je na sastanku u Ministarstvu finansija o upravljanju javnim investicijama predstavio… »

LEPA PRIČA DANA: 'Prijateljski taksi' u Mirijevu besplatno vozi komšije do grada

Nova ekonomija 24.05.2016
Stanovnike Mirijeva, koji čekaju autobus gradskog prevoza, iznenadile su sve češće ponude njihovih komšija da ih povezu do grada. I to besplatno. Oni koji znaju da je u Mirijevu odskora proradio "Prijateljski taksi" rado prihvataju ovaj poziv… »

Građani Srbije kreditnim karticama najčešće kupuju hranu

Nova ekonomija 24.05.2016
U Srbiji 74 odsto građana ima platne kartice, a njih 64 odsto najčešće koriste kartice pri kupovini hrane u marketima, 29 odsto za kupovinu odeće, 20 odsto za goriva, saopštila je danas kompanija Masterkard (MasterCard) koja je sprovela… »

Zaposleni u 'Resavici' biraju socijalni program za dobrovoljni otkaz

Nova ekonomija 24.05.2016
Zaposleni u Rudnicima podzemne eksploatacije Resavica će se od do 6. juna izjašnjavati za jednu od tri opcije socijalnog programa za dobrovoljni odlazak iz preduzeća. U devet jamskih rudnika u sastavu Resavice ima 4.100 zaposlenih, od kojih su 2.900… »