Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 24.05.2016

Ugradnja platforme za usporavanje vozila

RT Kragujevac 24.05.2016
Zbog izvođenja radova na postavljanju platforme za usporavanje vozila, sutra će doći do privremenog režima saobraćaja u ulici Kralja Milana IV, kod Gerontološkog centra. Ugradnja platforme će se obaviti na osnovu Rešenja Ministarstva… »

Evropski dan parkova

RT Kragujevac 24.05.2016
Danas se obeležava Evropski dan parkova, koji je proglasila Federacija nacionalnih parkova Evrope, sa ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj zelenih površina. Kada je reč o Kragujevcu može se reći da je bogat parkovima, ali nema dovoljno… »

Održana prezentacija projekta "Kreativni Veliki park"

RT Kragujevac 24.05.2016
Predlog idejnog rešenja za Kreativni veliki park, kako je nazvan ovaj projekat, predstavljen je javnosti na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu. Puna sala bila je znak da građani nisu indiferentni po ovom pitanju i da žele da učestvuju u… »

Međunarodni sajam lova, ribolova, lovnog turizma i nautike

RT Kragujevac 24.05.2016
Na kragujevačkom Šumadija sajmu u četvrtak 26. maja počinje 8. Međunarodni sajam lova, ribolova, lovnog turizma i nautike – Kraguj M. Organizatori kompanija Meteor Stil i Lovački savez Centralne Srbije planiraju da ugoste tridesetak izlagača iz… »

Kamioni u "Čistoći" do kraja godine

RT Kragujevac 24.05.2016
Do kraja ove godine "Čistoća" treba da obavi radove na održavanju gradskih ulica i seoskih puteva u vrednosti od 80 miliona dinara prema ugovoru koji to preduzeće ima sa Gradskim upravama za investicije i komunalne poslove. Ovih dana najveće… »

Festival umetničke fotografije Fotorama

RT Kragujevac 24.05.2016
Festival umetničke fotografije Fotorama, biće održan po šesti put narednog vikenda. Medjunarodna manifestacija, učesnicima će predstaviti opuse eminentnih inostarnih fotografa, koji će svoja iskustva podeliti sa ovdašnjim umetnicima. Obilazak… »

Nikolić dodelio mandat za formiranje nove vlade

RT Kragujevac 24.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dodelio je mandat za formiranje nove vlade nosiocu liste "Srbija pobeđuje" Aleksandru Vučiću, jer ga je, kako je objasnio, uverio da ima većinu poslanika za formiranje vlade. Nikolić je rekao da je samo Vučić… »

Dan slovenske pismenosti

RT Kragujevac 24.05.2016
Danas je Dan slovenskih prosvetitelja Ćirila i Metodija, utemeljivača slovenske pismenosti i književnosti, tvoraca prvog slovenskog pisma – glagoljice. Tim povodom kragujevačko Kolo srpskih sestara organizovalo je program pod nazivom "Slovo – reč… »

Vučić: Potrebna nam je borbena Vlada

RT Kragujevac 24.05.2016
Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je da će SNS početkom sledeće sedmice uputiti poziv svima koji su otvoreni za razgovor o budućnosti Srbije, što ne znači da će sa svima praviti koaliciju. "Ako nekoga budete videli u razgovorima… »

Privreda Šumadije i Pomoravlja ostvarila suficit

RT Kragujevac 24.05.2016
Prema makroekonomskim pokazateljima za prvi kvartal, privreda Šumadije i Pomoravlja je u spoljno-trgovinskoj razmeni ostvarila suficit od 148 miliona dolara. Od toga, privreda Šumadijskog okruga učestvuje sa 93 odsto, dok je ostatak suficit Pomoravlja… »