Izvor: RTS arhiva vesti 24.05.2016

Vučić: Potrebna nam je borbena vlada

RTS 24.05.2016
Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pred Srbijom važne godine. Zahvalio je građanima na ukazanoj podršci na izborima i dodao da radi na sastavljanju tima koji će se baviti rešavanjem problema, a ne partikularnim… »

Šef forenzičara demantuje eksploziju u avionu "Idžipt era"

RTS 24.05.2016
Šef egipatske forenzičke službe demantovao je izveštaje da preliminarna istraga tela pronađenih nakon pada aviona egipatske avio-kompanije "Idžipt er" u Sredozemnom moru ukazuje da je u letelici došlo do eksplozije usled čega je avion pao, prenela… »

Evakuisani migranti iz kampa u Idomeniju

RTS 24.05.2016
Grčki zvaničnici evakuisali su 1.528 osoba iz neformalnog izbegličkog kampa u Idomeniju i prebacili ih u sedam različitih smeštajnih centara, saopštila je policija. Grčke vlasti počele su jutros u zoru postepenu evakuaciju najvećeg neformalnog… »

Pronađeno telo utopljene veslačice

RTS 24.05.2016
Radnici koji rade na izgradnji Žeželjevog mosta danas su iz Dunava, kod srednjeg stuba koji se gradi, izvukli telo koje je plutalo rekom, javlja novosadski Portal 021. Telo su oko 11 časova najpre primetili Novosađani koji su bili na Varadinskom mostu… »

Erdogan: Vizna liberalizacija, pa readmisija migranata

RTS 24.05.2016
Turska neće preduzimati dalje korake u cilju primene sporazuma sa EU o readmisiji migranata sve dok ne bude napretka po pitanju vizne liberalizacije za turske građane, ističe predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. Govoreći na Humanitarnom samitu… »

Gojković: Konstitutivna sednica do 4. juna

RTS 24.05.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da još ne zna tačan datum održavanja konstitutivne sednice parlamenta, ali da će ona biti održana u zakonskom roku, do 4. juna. "Ne bih da nagađam datum, ne zavisi samo od moje volje, potreban je… »

NBS povećala prognozu rasta BDP-a

RTS 24.05.2016
Narodna banka Srbije revidirala je naviši rast BDP-a Srbije u ovoj godini sa prethodnih 1‚8 odsto na između 2,3 na 2,5 odsto, istakla je guverner Jorgovanka Tabaković. Dodaje da štednja u deviznom znaku postaje neisplativa, jer banke već najavljuju… »

Neredi na protestima u Briselu, policija upotrebila vodene topove

RTS 24.05.2016
Najmanje jedan policajac i nekoliko demonstranata povređeno je u centru Brisela kada je belgijska policija upotrebila vodene topove nakon velikog protestnog skupa protiv vladinih mera štednje. Na kraju mirnog skupa, kojem je prisustvovalo oko 50.000… »

Razrešen episkop niški Jovan

RTS 24.05.2016
Sveti arhijerejski Sabor razrešio je danas episkopa niškog Jovana (Purića), a za administratora te eparhije izabran je episkop raško-prizrenski Teodosije. U saopštenju se navodi da je Sabor takvu odluku doneo na zahtev episkopa Jovana, koji je… »

Veliko interesovanje za posao u "Ikei"

RTS 24.05.2016
Na konkursu "Ikee" za 10 radnih mesta u robnoj kući u Bubanj Potoku i u centralnoj kancelariji kompanije za jugoistočnu Evropu u Beogradu stigla je 3.491 prijava. Švedska kompanija je saopštila da je najveće interesovanje za posao menadžera za… »