Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 24.05.2016

Presuda zbog nereda i razbijanja dvojezičnih ploča

RTS 24.05.2016
Predsednik Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić osuđen je u vukovarskom Opštinskom sudu na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog organizovanja nereda koji su 2013. godine doveli do razbijanja dvojezičnih ploča u gradu… »

Crna Gora, zapalio se autobus pun učenika, nema povređenih

RTS 24.05.2016
Autobus bosanskog prevoznika ATP Brod, koji je prevozio učeničku ekskurziju Osnovne šškole "Nikola Tesla" iz Dervente, zapalio se večeras u mestu Ulići, na magistralnom putu Cetinje - Podgorica, ali srećom niko od 59 putnika, od kojih je 52 dece… »

Liberasion: Svetski intelektualci traže smenu Hasanbegovića

RTS 24.05.2016
U Evropi nema mesta ideologiji koju Zlatko Hasanbegović zastupa, navodi se u peticiji za smenu hrvatskog ministra kulture koju su potpisali brojni intelektualci, prenosi francuski dnevnik Liberasion. Među potpisnicima su italijanski marksistički… »

RTRS: Cerić idejni tvorac terorističke mreže u BiH

RTS 24.05.2016
Radio-televizija Republike Srpske objavila je delove dokumenata austrijske Službe za zaštitu ustavnog poretka u kojem je kao idejni tvorac terorističke mreže u BiH označen Mustafa Cerić, tada imam Zagrebačke džamije, a kasnije reis-ul-ulema… »

MCP: Đukanović širi govor mržnje prema SPC

RTS 24.05.2016
Mitropolija crnogorsko-primorska optužila je premijera Mila Đukanovića da ponovo pokazuje "mržnju i netrpeljivost" prema najbrojnijoj crkvi u Crnoj Gori. U regovanju povodom intervjua Đukanovića za portal Politiko, a uoči obeležavanja 10 godina od… »

Izlila se nafta kod popularne albanske plaže

RTS 24.05.2016
Nafta, koja se izlila iz tankera zagadila je oko pet kilometara plaže u albanskom primorskom gradu Zverec, saopštile su lokalne vlasti. Gradonačelnik grada Valona u okrugu Vlora Ardi Musta je izjavio da je nafta iscurila iz broda u luci nedaleko od… »

Crna Gora od Srbije traži izručenje Olivere Ilinčić

RTS 24.05.2016
Crnogorski pravosudni organi raspisali su poternicu za srpskom državljankom Oliverom Ilinčić, koja slovi za jednog od kreatora, ali i ključnog aktera više budvanskih korupcionaških afera, pišu podgoričke "Dnevne novine". Crnogorske službe… »

Ponovljeno suđenje Sanaderu 6. juna

RTS 24.05.2016
Novo suđenje bivšem hrvatskom premijeru i nekadašnjem predsedniku Hrvatske demokratske zajednice Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u slučaju "Fimi-medija" počeće 6. juna, odlučeno je na Županijskom sudu u Zagrebu. Zamenica direktora Kancelarije… »

Telegrami saučešća porodici Bate Živojinovića

RTS 24.05.2016
Dan nakon smrti legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića stižu telegrami saučešća upućeni porodici. Ruski ambasador Aleksandar Čepurin uputio je telegram saučešća povodom smrti velikog glumca Velimira Bate Živojinovića. "Sa dubokom tugom… »

Hrvatska kasni u implementaciji direktiva, moguće sankcije EK?

RTS 24.05.2016
Hrvatskoj prete sankcije Evropske komisije zato što nije u propisanom roku, do 18. maja, u nacionalno zakonodavstvo implementirala evropske direktive o javnoj nabavci koncesijama, upozorilo je udruženje "Pametno". U saopštenju tog udruženja se navodi… »