Izvor: Studio B arhiva vesti 24.05.2016

Đoković na startu ubedljiv protiv Lua Tanjug

Studio B 24.05.2016
Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na Rolan Garosu, pošto je danas u prvom kolu savladao Jen Sun Lua iz Kineskog Tajpeha 6:4, 6:1, 6:1. Meč je trajao 90 minuta, a Đoković sada u međusobnom skoru vodi 3:0. Naredni rival… »

Evakuisano 1.528 osoba iz kampa u Idomeniju Tanjug

Studio B 24.05.2016
Grčki zvaničnici su od jutros evakuisali 1.528 osoba iz neformalnog izbegličkog kampa u Idomeniju i prebacili ih u sedam različitih smeštajnih centara, saopštila je policija. Evakuacija je izvršena u okviru policijske akcije „pražnjenja… »

Ministri finansija evrozone danas o paketu pomoći Grčkoj Tanjug

Studio B 24.05.2016
Ministri finansija evrozone će danas razmatrati sporazum o deblokadi paketa finansijske pomoći Grčkoj i razgovaraće o rešavanju nesuglasica sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u vezi sa smanjenjem duga Atini. U Briselu se sastaje 19 ministara iz… »

Vučić primio albansku opersku pevačicu Invu Mulu Tanjug

Studio B 24.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas albansku opersku pevačicu svetske reputacije Invu Mulu, koja će nastupati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u operi Boemi Đakoma Pučinija. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, gostovanje… »

Liberasion: Svetski intelektualci traže smenu Hasanbegovića Tanjug

Studio B 24.05.2016
Francuski dnevnik Liberasion objavio je otvoreno pismo u kojem je pokrenuta peticija za smenu hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a potpisnici su brojni intelektualci koji poručuju da u Evropi nema mesta ideologiji koju on zastupa. Među… »

Sabor razrešio episkopa niškog Jovana Tanjug

Studio B 24.05.2016
Sveti arhijerejski Sabor razrešio je danas episkopa niškog Jovana, a za administratora te eparhije izabran je episkop raško- prizrenski Teodosije. U saopštenju se navodi da je Sabor takvu odluku doneo na zahtev episkopa Jovana, koji je razrešen i… »

Kontrola buke prioritet u radu gradskih inspektora

Studio B 24.05.2016
Akcenat rada Sekretarijata za inspekcijske poslove tokom protekle nedelje bila je kontrole buke, radnog vremena ugostiteljskih objekata i komunalnog reda u Cetinjskoj ulici, kao i objekata na levoj obali Save, na potezu od Gazele do Brankovog mosta i od… »

Šef forenzičara demantuje eksploziju u avionu „Idžipt era“ RTS

Studio B 24.05.2016
Šef egipatske forenzičke službe demantovao je izveštaje da preliminarna istraga tela pronađenih nakon pada aviona egipatske avio-kompanije „Idžipt er“ u Sredozemnom moru ukazuje da je u letelici došlo do eksplozije usled čega je avion pao… »

Uklanjaju se bašte iz Knez Mihajlove ulice Beoinfo

Studio B 24.05.2016
Nelegalno postavljene bašte biće uklonjene odmah, dok će oni koji imaju dozvole ostati do njihovog isteka, kaže Vesić. Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas da je grad Beograd doneo preporuku da se uklone bašte iz Knez Mihajlove ulice kako… »

Dan zdravlja i rekreacije na Savi Beoinfo

Studio B 24.05.2016
Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, a u organizaciji Asocijacije „Sport za sve” 25. maja, od 14 do 18 i od 19 časova održaće se Dan zdravlja i rekreacije na Savi. Manifestacija će se održati na prostoru kod restorana… »