Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 24.05.2016

Vukovar: Hrvat osuđen zbog ćirilice nezadovoljan presudom

Vesti online 24.05.2016
Predsednik Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić osuđen je u utorak u vukovarskom Opštinskom sudu na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog organizovanja nereda koji su 2013. doveli do razbijanja dvojezičnih ploča u gradu… »

Svet traži smenu proustaškog ministra u Hrvatskoj

Vesti online 24.05.2016
Francuski dnevnik "Liberasion" objavio je otvoreno pismo u kojem je pokrenuta peticija za smenu hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a potpisnici su brojni intelektualci koji poručuju da u Evropi nema mesta ideologiji koju on zastupa. Među… »

Evo šta strane zvaničnike frustrira u BiH

Vesti online 24.05.2016
Bosna i Hercegovina je jedna od najkorumpiranijih država regiona u 2015. godine tokom koje je primljeno 115 prijava protiv 344 osoba za to krivično delo, piše sarajevski portal Klix.ba. Tako će se u utorak pred zastupnicima u Zastupničkom domu… »

Hrvati opet provociraju: Ispred vrtića osvanula nalepnica koja poziva na linč Srba

Vesti online 24.05.2016
Kod naših komšija često se mogu čuti govori mržnje upereni protiv Srba, a ovoga puta je na ulazu u jedan vrtić u prestonici Hrvatske osvanula nalepnica na kojoj se vidi kako dva obešena tela vise sa drveta i na kojoj piše na engleskom "srpsko… »

"Moramo odbraniti Srebrenicu od Vlaha"

Vesti online 24.05.2016
Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj održao je skandalozan govor prepun uvreda, u kojem je pripadnike srpskog naroda nazvao Vlasima. Govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH, Kavazović je… »

Zašto Hrvati beže iz zemlje i EU?

Vesti online 24.05.2016
Hrvatska se 20 godina vrti u krug, bira pogrešno političko vođstvo, što je dovelo do stvaranja političke elite koja ne vodi dobro zemlju, piše Večernji list. Posledica toga jeste da je Hrvatska, kako navodi list, nakon privredne krize došla do one… »

Bakirov poslanik aminovao zverstva "El mudžahedina"

Vesti online 24.05.2016
Nekadašnji ratni načelnik Centra službi bezbednosti Zenica i aktuelni poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH Šefik DŽaferović bio je obavešten o terorističkim aktivnostima pripadnika zloglasnog odreda "El mudžahedin", o čemu govore… »

Hrvatski kapetan dobio otkaz zbog Novaka Đokovića?

Vesti online 24.05.2016
Vladimir Šabić, splitski pomorac i bivši kapetan broda u floti splitskog "Brodospasa", dobio je otkaz zbog sportskih uspeha Novaka Đokovića. U obrazloženju presude Arijane Bolanče, sudije Županijskog suda u Splitu, navedeno je da i Šabić i… »