Politika arhiva vesti 24.05.2016

Vučić: Sve zovem na razgovor, ali ne i u vladu

Dnevnik 24.05.2016
– Naš je cilj da ujednimo Srbiju i da svaki čovek, bez obzira na političku orijentaciju, vladu doživljava kao svoju – poručio je. s konferencije za novinare mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić, najavljujući da će početkom sledeće… »

Gojković: Konstitutivna sednica parlamenta do 4. Juna

Dnevnik 24.05.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će tačan datum konstitutivne sednice novog saziva parlamenta. biti poznat posle skupštine Srpske napredne stranke, koja je zakazana za 28. maj. – Zakonski rokovi su jasni: imamo 30 dana od… »

"Ja plaćam, ja gledam, ja branim": Održan protest zbog smena na RTV (FOTO)

Moj Novi Sad 24.05.2016
Građani Novog Sada okupili su se sinoć na protestu zbog smena na RTV i uputili zahtev za neopozive ostavke Upravnog odbora RTV. - Zahtevamo neopozive ostavke Upravnog odbora i poništavanje svih odluka koje je to telo donelo. Te odluke su izazvale talas… »

Izbori u DS-u 10. jula

Blic 23.05.2016
Izbori u Demokratskoj stranci (DS) održaće se 10. jula, saznaje beogradski listi Danas pozivajući se na izvore u DS-u. Članovi DS na neposrednim izborima biraće novo stranačko rukovodstvo, objavio je Danas na svom sajtu. Odluku o datumu stranačkih… »

Srpski novinari protestovali u Prištini

RTV 24.05.2016
PRIŠTINA - Ispred zgrade Radio Kosova u centru Prištine danas su protestovali medijski radnici i građani u organizaciji UNS Kosova, zbog kršenja zakona u procesu izbora direktora kanala 2 RTK. Predsednik UNS Kosova Budimir Ničić rekao je da UNS… »

"Prećutkivana istina o ekstremizmu na Kosovu"

B92 24.05.2016
U tekstu "Njujork tajmsa" o uticaju Saudijske Arabije na islamiste i širenju vehabizma opisano je činjenično stanje na Kosovu o kome mediji do sada nisu pisali. To je izjavio dosadašnji predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan… »

Anđelković: Krivica je, ipak, na Nikoliću

Blic 23.05.2016
Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je večeras da komentar predsednika Tomislava Nikolića na njegov spor sa Stanislavom Pak govori o deficitu političke kulture. Anđeković je u izjavi Tanjugu dodao da mu je neshvatljivo da za… »

Rok za predaju izveštaja o troškovima kampanje 5. jun

RTV 24.05.2016
BEOGRAD - Politički subjekti koji su učestvovali na parlamentarnim izborima imaju rok do 5. juna da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu izveštaje o troškovima izborne kampanje, dok su učesnici na pokrajinskim izborima dužni to da urade dva… »

DJB: Nikolić saglasan da uvede praksu češćih susreta sa opozicijom

Blic 24.05.2016
Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića saopšštio je danas da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić saglasio sa delegacijom tog pokreta da bi bilo korisno da se uvede praksa da se predsednik Republike i opozicija češće susreću i razgovaraju o… »

Marić: Neprihvatljivo dalje odlaganje formiranja ZSO

B92 24.05.2016
Kosovska Mitrovica -- Ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić kaže da su neprihvatljivi svi zahtevi kojima se traži odlaganje formiranja ZSO. Marić je u izjavi Tanjugu rekao da očekuje da bez daljeg odlaganja… »