Balkan arhiva vesti 25.05.2016

Osude Kavazovićeve izjave da "Srebrenicom ne sme da vlada Vlah"

Blic 25.05.2016
Izjava reisa Islamske zajednice (IZ) u BiH Huseina Kavazovića da se “ne sme dopustiti da vlah vlada Srebrenicom”, ne doprinosi boljem suživotu Bošnjaka i Srba, ocenio je Mladen Grujičić, kandidat srpskih političkih partija za gradonačelnika… »

Zagreb:Nalepnica Srbe na vrbe ispred vrtića

RTV 25.05.2016
ZAGREB - Tviterom se danas proširila fotografija uslikana pored jednog zagrebačkog vrtića, koja prikazuje nalepnicu sa nacrtanim ljudskim telima obešenim o drvo i natpisom "srpsko porodično stablo", javljaju danas zagrebački mediji. 497. Fotografiju… »

Hrvatski ministar svetskim intelektualcima: Čudim se površnosti tih ljudi!

Kurir 25.05.2016
Zlatko Hasanbegović, hrvatski ministar kulture, čiju smenu je peticijom zatažilo nekolliko svetskih intelektualaca, čudi se površnosti tih ljudi za koje kaže da su uvučeni u neutemeljenu kampanju protiv njega, a koju smatra besmislenom… »

Požar u domu za decu u Veterniku, stradala jedna osoba

N1 Info 25.05.2016
U Domu za decu ometenu u razvoju u Veterniku oko 14:30h došlo je do požara u kome je jedna osoba stradala. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o jednom od korisnika Doma. Šest vatrogasnih ekipa još je na terenu, ali požar je ugašen. Budući da… »

Hrvatski ministar: To nije bila ustaška kapa...

B92 25.05.2016
Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović tvrdi da ne žali za ustaškim režimom i kaže da su kritike na njegov račun posledice postkomunizma u Hrvatskoj. Hina prenosi da je Hasanbegović za "Mond" rekao da mu je "žao što hrvatski narod nije… »

Kuća cveća živnula za Dan mladosti

N1 Info 25.05.2016
Nekada se 25. maja obeležavao Dan mladosti, odnosno, rođendan Josipa Broza Tita. Na jednom od dva jedina televizijska kanala gledali smo slet na nekadašnjem stadionu JNA, čija je kulminacija bio dolazak štafete i njena predaja Titu u svečanoj loži… »

Mitropolit Amfilohije: Milo, to što radiš je opasno!

Kurir 25.05.2016
Đukanovićeva izjava da SPC vodi rat protiv nezavisnosti obično je politikantstvo, i to vrlo opasno, jer se zna šta država treba da radi ako neko vodi rat protiv nje. Mitropolija crnogorska primorska, kojom rukovodi mitropolit Amfilohije, odbacila je… »

Hrvatska kupuje američke helikoptere za 96,8 miliona kuna

RTV 25.05.2016
ZAGREB - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pozdravila je danas vladinu odluku o nabavci američkih helikotera po ceni za oko 10 odsto nižoj od stvarne i dodala da je to, kako je rekla, definitivno ulaganje, a ne potrošnja. Ocenivši da je… »

Dodik: Kavazovićeva izjava skandalozna

N1 Info 25.05.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je istup poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina Kavazovića skandalozan, ali i iznenađujući jer odudara od njegovih ranijih pomirljivih izjava i korektnih postupaka. Islamska… »

Evrogrupa odobrila Grčkoj tranšu od 10,3 mlrd evra Tanjug

Studio B 25.05.2016
Ministri finasija evrozone postigli su noćas saglasnost, nakon maratonskih razgovora, o deblokadi paketa pomoći Grčkoj, odobrivši isplatu nove tranše u gotovini u iznosu od 10,3 milijardi evra (12 milijardi dolara), saopštili izvori u EU, prenosi… »