Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 25.05.2016

Savčenko razmijenjena za ruske državljane

Al Jazeera 25.05.2016
Ukrajinska pilotkinja je oslobođena, a Kijev je zauzvrat abolirao dvojicu zatočenih Rusa. Ukrajinska pilotkinja Nađa Savčenko obećala je po povratku u Ukrajinu poslije dvije godine provedene u ruskom zatvoru da će se boriti za oslobođenje svih… »

NBA: Golden State na rubu ispadanja

Al Jazeera 25.05.2016
Ekipa iz Oklahome povećala je prednost protiv branitelja titule Warriorsa na 3-1 u seriji na četiri pobjede. Oklahoma City Thunder pobijedio je u utorak navečer, u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige, Golden State Warriorse… »

Video: Protesti protiv Trumpa prerasli u nasilje

Al Jazeera 25.05.2016
Protivnici republikanskog kandidata, koji je pobijedio i u Washingtonu, bacali zapaljene majice i kamenje te oborili barikade. Najizgledniji kandidat republikanaca na američkim predsjedničkim izborima Donald Trump odnio je ubjedljivu pobjedu na… »

Nogometni asovi igrali za bolesnu djecu

Al Jazeera 25.05.2016
Humani sportisti odigrali su u Beogradu revijalnu utakmicu i za bolesnu djecu u Nišu sakupili 50.000 eura. Humanitarna nogometna utakmica, pod nazivom "Asovi za decu", odigrana je u nedjelju navečer u Beogradu i na njoj su prikupljana sredstva za… »

Video: Vodeni top na štrajkače u Francuskoj

Al Jazeera 25.05.2016
Policija rastjerala aktiviste koji su blokirali skladište nafte u trenutku kada na pumpama ponestaje benzina. Francuska policija upotrijebila je i u srijedu vodeni top kako bi rastjerala aktiviste koji su blokirali skladište nafte na sjeverozapadu… »

Europol: Tajna skladišta eksploziva

Al Jazeera 25.05.2016
Teroristički napad i dalje ostaje glavna prijetnja nacionalnoj sigurnosti članica Evropske unije, tvrde u Europolu. Europol u svom godišnjem izvještaju upozorava da potencijalni napadači pune tajna skladišta eksplozivom za napad na Europsku uniju… »

Kurdi prokopali kanal dug 1.150 kilometara

Al Jazeera 25.05.2016
Vlada u Bagdadu strahuje kako je cilj iscrtavanje novih granica regije Kurdistan. Vlasti iračkog regiona Kurdistan, čije je sjedište u Erbilu, prokopale su kanal koji se proteže od grada Rabije na iračko-sirijskoj granici do Hanakina na… »

Novi Sad: U požaru stradao štićenik Doma

Al Jazeera 25.05.2016
Štićenik Doma za djecu ometenu u razvoju u predgrađu Novog Sada stradao je u požaru. Štićenik Doma za djecu ometenu u razvoju u Veterniku, predgrađu Novog Sada, stradao je danas u požaru koji je izbio oko 14.30, saopštio je MUP Srbije. Vatrogasne… »

U Švedskoj potvrđena potjernica za Assangeom

Al Jazeera 25.05.2016
Švedski niži sud je potvrdio potjernicu zbog navodnog silovanja za osnivačem WikiLeaksa Julianom Assangeom. Švedski niži sud je potvrdio potjernicu za osnivačem WikiLeaksa Julianom Assangeom, navodeći da njegov boravak u ekvadorskoj ambasadi u… »

UNDP: Ugroženi trebaju konkretnu pomoć

Al Jazeera 25.05.2016
Ujedinjeni narodi i nevladine agencije pozivaju na konkretne akcije za povećanje humanitarne pomoći, posebno u Siriji i Iraku. Svijet troši tri puta više na humanitarnu pomoć nego prije 10 godina, ali to i dalje nije dovoljno da bi se zadovoljila… »