Izvor: Kurir arhiva vesti 25.05.2016

(Video,foto) Putin pomilovao savčenkovu: Ukrajinka zamenjena za ruske vojnike

Kurir 25.05.2016
Ukrajinski pilot Nadežda Savčenko oslobođena je danas iz ruskog zatvora i nalazi se na putu za Ukrajinu u okviru dogovora o razmeni za dva ruska vojnika uhapšena u Ukrajini, izjavio je neimenovani zvaničnik iz ukrajinskog predsedništva. Savčenko je… »

Podrška za nastavak reformi: Usvojene preporuke za ekonomsku politiku Srbije

Kurir 25.05.2016
BRISEL - U Briselu je danas usvojen set zajedničkih zaključaka finansijskog dijaloga između EU i delegacije Srbije, koju predvodi ministar finansija Dušan Vujović. Preporuke za Srbiju su orijentisane ka nastavku sprovođenja mera fiskalne… »

Dačić: Saglasan sam s Vučićem, treba nam borbena vlada!

Kurir 25.05.2016
BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je razumeo jučerašnju poruku premijera Srbije i da je saglasan s tim da je Srbiji potrebna borbena vlada posvećena ciljevima, bez obzira na teškoće. Dačić je… »

Požar u Veterniku: Goreo dom za decu, štićenik preminuo (22)

Kurir 25.05.2016
NOVI SAD - U Domu za decu ometenu u razvoju u Veterniku danas popodne izbio je požar. Kako Kurir saznaje vatra je buknula nešto posle 15 časova, a prema još nepotvrđenim informacijama jedna osoba je navodno stradala. "Požar je izbio na levom krilu B… »

Ovako je uhapšen ubica iz mola: Viđen u kombiju kod Minhena, alarmirana policija!

Kurir 25.05.2016
MOL - Bane Jovanović zvani Safet (49) iz Molu, odbegli dvostuki ubica uhapšen je u Nemačkoj po međunarodnoj poternici. On je 20. marta okrvario ruke tako što je u Molu iz pištolja ubio Matiju Petrovića (28) a ranio njegovu suprugu Renatu Vrecko… »

Haos u Albukerkiju: Demonstranti pokušali da prekinu Trampov govor pa se sukobili sa policIjom!

Kurir 25.05.2016
Pretendent na kandidaturu Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp odneo je ubedljivu pobedu na unutarstranačkim izborima u Vašingtonu ali je veselje pokvareno u Nju Meksiku gde su demonstracije ispred kongresnog centra u… »

Dinar oslabio: Srednji kurs evra danas 122,9

Kurir 25.05.2016
BEOGRAD - Dinar je oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 122,9087 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Nacionalna valuta je prema jedinstvenoj valuti evrozone na istom nivou kao pre mesec dana, a na… »

Vlasnik iskre iz hercegovačke: Smrt čuvara me je uzdrmala

Kurir 25.05.2016
BEOGRAD - Vest da je čuvar objekata u Hercegovačkoj ulici Slobodan Tanasković (58), jedan od svedoka nerasvetljenog rušenja u Savamali preminuo, uznemirila je vlasnika firme "Iskra" Dušana Miljevića, čija je zgrada uklonjena u istoj noći… »

Slučaj Nacionalni stroj: Odloženo pripremno ročište Goranu Davidoviću

Kurir 25.05.2016
NOVI SAD - Nakon završetka evakuacije novosadskog Višeg suda zbog lažne dojave o bombi, stranke i zaposleni vratili su se u sudnice, a sud je odlučio da za 6. jul odloži pripremno ročište u procesu protiv vođe zabranjene organizacije Nacionalni… »

(Video, foto) oproštaj od Bate Ivica Dačić: Ne ispraćajmo ga suzama jer Valter ne može da umre!

Kurir 25.05.2016
Komemoracija povodom smrti Velimira Bate Živojinovića održava se danas u Velikoj sali Doma sindikata. U Dom sindikata od Bate se opraštaju brojni prijatelji i saradnici, a iz Socijalističke partije Srbije stigli su Aleksandar Antić, Žarko… »