Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 25.05.2016

„Čistoća“ iznajmljuje kamion za smeće

Ritam grada Kg 25.05.2016
Javno komunalno preduzeće (JKP) „Čistoća“ iz Kragujevca zakupilo je kamion za odvoz smeća na tri meseca kako bi se prevazišli problemi sa postojećim zastarelim voznim parkom koji je nedovoljan za svakodnevni rad. Od potrebnih 15 kamiona kojima… »

Počinje sanacija mostova na Bresničkoj i Grošničkoj reci

Ritam grada Kg 25.05.2016
U okviru programa republičke Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenih područja koji je namenjen obnovi i sanaciji nakon majskih poplava 2014. godine, gradu Kragujevcu su odobrena sredstva za izgradnju dva nova mosta na Bresničkoj i Grošničkoj… »

„Biblionet 2016“ od sutra u Kragujevcu

Ritam grada Kg 25.05.2016
Od 26. do 28. maja, Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu, biće domaćin „Biblioneta 2016“ – desetog stručno-naučnog skupa bibliotekara Srbije. Tema ove manifestacije biće legati i biblioteke celine, a u Kragujevcu će se okupiti… »

Nova pesma Mega benda (VIDEO)

Ritam grada Kg 25.05.2016
Kragujevački „Mega bend“ predstavio je novu pesmu “Idi s’ njim” za koju je tekst pisao Dragan Brajović Brava, muziku Aleksandar Cvetković, a aranžman je radio Milan Rađen. Poslušajte pesmu i recite nam da li vam se dopada nova numera… »

Maturanti Gimnazije slave uz trubače

Ritam grada Kg 25.05.2016
Ovogodišnja generacija maturanata Prve kragujevačke gimnazije danas proslavlja poslednji dan škole. Po tradiciji, slavlje se održava ispred škole, uz trubače. Maturanti gimnazija su školsku godinu završili nedelju dana ranije od učenika završnih… »

Francuzi žele da kupe Zastavu INPRO

Ritam grada Kg 25.05.2016
Nakon apela Sindikata i zaposlenih u Zastavi INPRO, nadležnima u Srbiji obratio se generalni direktor francuske kompanije Trigano Mišel Freš, koji je od premijera Aleksandra Vučića, piše list Danas, zatražio da Vlada stvori uslove za privatizaciju… »

Na bazene sa 30 odsto popusta uz novu karticu

Ritam grada Kg 25.05.2016
Od ove godine posetioci otvorenog bazena Sportskog centra „Park“ u Kragujevcu moći će da kupe karticu uz koju dobijaju 30 odsto popusta na ulaznicu. Cena pojedinačne karte za otvorene bazene koštaće 200 dinara, a korisnici kartice će 10 ulaza… »

Bilingvalna radionica u SKC-u

Ritam grada Kg 25.05.2016
Danas u 15 časova, u Kutiji šibica SKC-a, održaće se koorelacioni čas (bilingvalna radionica) na srpskom i engleskom jeziku pod nazivom – Poetika književnog realizma na primeru Tekeri, (Knjiga o snobovima) Dikens (Oliver Tvist). Radionici će… »

„Bašta sljezove boje“ u Teatru

Ritam grada Kg 25.05.2016
Večeras od 20 sati, u Knjaževsko-srpskom teatru, igra se predstava „Bašta sljezove boje“, reditelja Marka Misirače. Pored pripovedaka iz istoimene Ćopićeve zbirke, u dramatizaciji su korišćeni i motivi iz njegovih proznih dela „Priče ispod… »