Izvor: SEEbiz arhiva vesti 25.05.2016

Hiljade ljudi na protestu zbog rušenja u Savamali

SEEbiz 25.05.2016
BEOGRAD - Protest "Čiji grad? Naš grad!", koji Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" organizuje zbog rušenja objekata u beogradskoj Savamali, završen je ispred Skupštine grada Beograda, uz zahtev okupljenih da svi odgovorni za rušenje objekata u… »

Šabić: Obaveza da se objasni Savamala sada još veća

SEEbiz 25.05.2016
BEOGRAD - Poverenik Rodoljub Šabić nakon informacije o smrti svedoka rušenja u Hercegovačkoj ulici smatra da je obaveza nadležnih da rasvetle ceo slučaj "sada još veća". Kako je naveo Šabić u postu na Blogu B92, prošlo je mesec dana od… »

Beogradska berza: Rast indeksa uz solidan promet

SEEbiz 25.05.2016
BEOGRAD - Drugi dan zaredom nastavljen je lagani oporavak domaćeg tržišta akcija, dok je ukupan promet iznosio solidnih 218,1 milion RSD (1,8 miliona EUR), zahvaljujući državnim dužničkim papirima. Indeks Belex15 je ojačao 0,2% na 624,1 poen… »

Obradović hoće, Rašković Ivić neće na razgovore sa Vučićem

SEEbiz 25.05.2016
BEOGRAD - DSS i Dveri, iako članice koalicije, podelile su se po pitanju najavljenog poziva mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića za razgovore o budućnosti Srbije - Boško Obradović hoće, a Rašković Ivić se neće odazvati. Nismo ista… »

Markotić: Hrvatska želi Srbiju u EU

SEEbiz 25.05.2016
BEOGRAD - Ambasador Hrvatske Gordan Markotić izjavio je danas u Beogradu da sva sporna pitanja izmedju Srbije i Hrvatske treba rešavati dijalogom i da Hrvatska želi da Srbija postane članica EU. Posle predavanja koje je u ambasadi održao studentima o… »

Mihajlović: Ideja je da se podele partijske i državne funkcije

SEEbiz 25.05.2016
BEOGRAD - Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da pretpostavlja da će biti promena u stranci i da je ideja da se podele partijske i državne funkcije. Upitana da prokomentariše pisanje medija da neće biti u predsedništvu SNS… »

Gorenje će proizvoditi modernu verziju Rogovih ponyja

SEEbiz 25.05.2016
LJUBLJANA - Slovenski proizvođač bijele tehnike Gorenje najavio je da će početi proizvodnju bicikala marke Rog, pošto će od trenutnog privatnog vlasnika otkupiti pravo na naziv brenda za više od 40.000 eura. Privatni je vlasnik brend otkupio od… »

Rimac Automobili lani gotovo utrostručili prihode

SEEbiz 25.05.2016
ZAGREB - Za poduzetnika i inovatora Matu Rimca 2015. je bila odlična godina. Njegova tvrtka Rimac automobili gotovo je utrostručila prihode s 10,7 milijuna kuna na 29,7 milijuna kuna, osjetno je povećao broj zaposlenih i prvi put je ostvario milijunsku… »

Ministri financija eurozone postigli dogovor o Grčkoj

SEEbiz 25.05.2016
BRUXELLES - Ministri financija eurozone postigli su u srijedu rano ujutro u Bruxellesu dogovor koji će omogućiti Grčkoj pristup novim sredstvima u okviru trećeg programa financijske pomoći dok se istodobno utvrđuju mjere za olakšavanja dužničkog… »

Francuska zbog štrajka počela crpiti svoje rezerve goriva

SEEbiz 25.05.2016
PARIZ - Francuska je počela crpiti svoje strateške rezerve naftnih proizvoda kako bi se suočila s problemom opskrbe gorivom zbog socijalnih nemira, objavio je u srijedu Francuski savez naftnih industrija. "Već dva dana, s obzirom da je bilo problema u… »